Såg att vi hade en leopardbanan i fruktskålen hemma och här på jobbet har vi massor. Ska ta och smyga med mig någon hem för att baka en variant av Bagarstugans Banankaka. Bostadsrättsföreningens styrelse ska ha möte och då skulle den bli perfekt. Tänkte dock modifiera receptet och skippa kaffet, mest för att jag inte gillar kaffe... ;)
Här kommer hennes recept:
3 ägg
2 dl strösocker
2-3 leopardbananer
100 g smält smör
0,5 dl mjölk
0,5 dl kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl.
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt bananerna och fortsätt vispa. Vispen mosar de lagom mycket. Häll i det smälta smör och mjölken. Det är nu du ska tillsätta kaffet men det hoppar jag. Ta en annan skål och blanda där i vaniljsocket, bakpulvert och vetemjölet. Blanda allt ordentligt. Häll i välsmord form. Grädda ca 45 minuter. Låt kallna innan du stjälper upp den!
Här kommer hennes recept:
3 ägg
2 dl strösocker
2-3 leopardbananer
100 g smält smör
0,5 dl mjölk
0,5 dl kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl.
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt bananerna och fortsätt vispa. Vispen mosar de lagom mycket. Häll i det smälta smör och mjölken. Det är nu du ska tillsätta kaffet men det hoppar jag. Ta en annan skål och blanda där i vaniljsocket, bakpulvert och vetemjölet. Blanda allt ordentligt. Häll i välsmord form. Grädda ca 45 minuter. Låt kallna innan du stjälper upp den!
Kommentarer
Fint, då gör jag ett nytt försök med de rosa skorna helt enkelt. Lycka till med all bakning!
Vad gott det lät med banankaka, det var evigheter sedan jag åt. Kunde inte låta bli att le när jag läste inlägget före. En företagsam herre som tydligen tycker om det du bakar=D
Nu hoppas vi på tur!
Hälsningar,
Regina