Fortsätt till huvudinnehåll

Surdegsbröd!

Jag fick en surdegskultur utav en gammal jobbarkompis. Här är resultatet. :-) Matade upp den med lite grovt rågmjöl dagen innan bakandet för att få en rejäl fart på jäsandet. Sen blandade jag i:

5dl ljummet vatten
1tsk salt
7dl vetemjöl special
25g olja

Blandade allt riktigt väl och lät allt jäsa i rumstemp över natten. På morgonen hällde jag ut degen på ett bakplåtspapper och lät den jäsa ytterligare 30min. Bakade den på hög värme dvs 225g i ca 40min.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Kommentarer

Helena sa…
oh! Så gott det ser ut.skicka hit är du snäll :)
syss sa…
Bra jobbat Syss-sysslare! Du är bäst på att få saker gjort!

Populära inlägg i den här bloggen

Fredag!

Gisses va dagarna går fort det var inte länge sen jag åkte iväg, inte länge sedan jag kom hem och nu är det snart helg igen. Tiden går fort när man har roligt och mycket att göra.   Ikväll blir det övernattning med mina små scouter. De där små söta gynnarna som kallar mig för: Fröken-Scoutledare-Thildisen. <3  Har poppat en massa popcorn som de ska få smaska på ikväll. Innan dess ska vi grilla korv i äkta scoutanda. Ska bli så mysigt.    Nä, nu måste jag rusa iväg till jobbet. 

1år

Då har jag sovit en hel massa nätter i vår fina lägenhet på Norra Skeppspromenaden och jag saknar inte alls lägenheten på Eklandagatan 45. Har faktiskt sovit 365nätter nu och rent generellt så sover vi alla så mycket bättre nu. Klockan är strax innan 24.00 och vi har hämtat upp Eric på flygplatsen. Det är nog en av de få nackdelarna jag kan komma på med att bo på Eriksberg. 😅 Jag hoppas verkligen att jag och pojkarna kommer fortsätta att trivas här på Norra Skeppspromenaden. En som stormtrivs är Daisy! Kolla in bilden på denna livsnjutaren: Här ligger hon varje dag och har gjort så större delen av året. 

Födelsedagstårta

Farmor gjorde en underbart god tårta till mitt födelsedagsfirande igår. Jag vet varifrån jag har fått min matlagningstalang ifrån. Tack farmor! <3