Har ju äntligen gått på semester! =)
För att fira detta så tog jag med en citron och chokladcupcake till jobbet. Måste säga att denna chokladfrosting är suuuuuupergod!!! Det är den vanliga frostingen som jag har bloggat tidigare om men jag har tillsatt 40gram kakao.
Här kommer grundreceptet:
80gram smör
250gram florsocker
0.4dl mjölk
Låt smöret bli rumstempurerat, tillsätt florsockert och kör på låg fart med elvispen. Därefter tillsätter du lite av mjölken, någon tsk åt gången samt ökar farten på elvispen. Frostingen blir vitare och fluffigare ju längre du håller på så minst 5min! =)
Sen kan du alltid smaksätta din grundfrosting med: Kakao, kaffe, apelsin, citron, punch, rom, whisky, färska bär, vanilj... Tänk bara på att minska mängden vätska ifall du väljer att smaksätta frostingen! =)
Här kommer grundreceptet:
80gram smör
250gram florsocker
0.4dl mjölk
Låt smöret bli rumstempurerat, tillsätt florsockert och kör på låg fart med elvispen. Därefter tillsätter du lite av mjölken, någon tsk åt gången samt ökar farten på elvispen. Frostingen blir vitare och fluffigare ju längre du håller på så minst 5min! =)
Sen kan du alltid smaksätta din grundfrosting med: Kakao, kaffe, apelsin, citron, punch, rom, whisky, färska bär, vanilj... Tänk bara på att minska mängden vätska ifall du väljer att smaksätta frostingen! =)
Kommentarer