Fortsätt till huvudinnehåll

De är fan inte kloka!

Några arkeologerna i Motala har hittat ett ovanligt format föremål. Den ska visst vara misstänkt likt en snopp. Sen får de för sig att lägga ut förmålet på en blogg under rubriken att det var en stenåldersdildo. Media var såklart inte sena på att haka på: Aftonbladet, GP och även DN. Sen kan man lägga till alla dessa USA TV-kanaler som tycke att det verkade spännande.

Det jag är mest fascinerad utav är att de tror att det är en dildo... 2cm i diameter och 1dm lång???!! HALLÅÅÅ?!!! =P

Tur att en av Motalaarkeologerna dementerar "stenåldersdildonsteorin" delvis och säger bland annat att:

"-Den tråkigaste förklaringen är att det är en knopp helt enkelt, för att man ska kunna surra fast redskapet på en pinne."


Smit in och läs artikeln på GP "Svenskt snoppfynd blev världsnyhet"

Kommentarer

Skumsvamp sa…
Haha jag läste också det :D
Carolin sa…
Allt för att sälja tidningar!
Anonym sa…
Ptja man har ju hittat riktigt gamla dildos innan så det är ju inte helt taget ur luften.
Anonym sa…
Fascinerande tanke, trots storleken...

Men jag sätter en slant på att det är ett verktyg man använt vid flintknappning, det vill säga tillverkning av pilspetsar, knivar och annat användbart. Finns en hel del sådana på diverse museér, och de är ofta väldigt lika den här prytteln i material, form och storlek.

/Lisa

Populära inlägg i den här bloggen

Pollenallergi eller förkyld?

Sovit skit dåligt inatt. Varm och kall. Näsan som har varit delvis täppt och ögon som kliar som attans. Många av mina symtom tyder på förkylning men de kliande ögonen lutar mer mot allergi. Kanske har båda samtidigt? Vore ju inte konstigt alls för att vara mig. 😂

HIF- Cupcake

Igår gjorde jag 2 st cupcakes. Tanken var att jag skulle dekorera dem med blå detaljer för att de skulle bli HIFcupcakes men orken försvann. De blev pyntade med små SP-blommor och söta snöflingor& pärlor från Dr Oetker . Cupcakesen har en fyllning björnbärsmarmelad och cream chease: Frostingen är en blandning av sötad kondenserad mjölk , smör och florsocker. Blir väldans gott. =)

Snart så

Imorgon är det dax. Då blir det första delen av min knäoperation. De ska göra en titthålsoperation för att se vad som pågår i mitt knä. Eventuellt ska de rätta till saker med min menisk. I värsta fall så är den mycket trasig och då kommer det att ta låååång tid. 6veckor eller mer med kryckor och otros.  Siktar mot det värsta så kan det bara bli bättre. Så innan jag ska ta den första av två förberedande bad ska jag få hjälp av min syster att borsta mitt hår.. det är lite tovigt. 😂