Fortsätt till huvudinnehåll

Frysrensning..


Idag så blir det en fransk/italiensk fiskgryta till kvällsmat. Vi måste ju rensa frysen lite innan sommarsemestern. Grytan räcker till ca 4portioner och är inspirerad av ett recept från ICA.
Gör så här:
4st mellanstora skalade och tärnade potatisar
2st skalade och tärnade morötter
1st skalad och hackad lök
15cm purjolök, hackad
1 1/2st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk färsk timjan
1 1/2 msk olivolja
375 g krossade tomater
4 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning)
salt och peppar
1st citron
300 g torskfilé, tärnad

Så här gör du:
Fräs potatis,vitlök, purjolök, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong, koka sakta 15-20 minuter.
Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter. Jag kokade fisken nog i 4-5min men mina fisktärningar var i storleken av sockerbitar. 

Servera fiskgrytan med encitronklyfta, surdegsbröd och aioli.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!