
Idag så blir det en fransk/italiensk fiskgryta till kvällsmat. Vi måste ju rensa frysen lite innan sommarsemestern. Grytan räcker till ca 4portioner och är inspirerad av ett recept från ICA.
Gör så här:
4st mellanstora skalade och tärnade potatisar
2st skalade och tärnade morötter
1st skalad och hackad lök
15cm purjolök, hackad
1 1/2st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk färsk timjan
1 1/2 msk olivolja
375 g krossade tomater
4 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning)
salt och peppar
1st citron
300 g torskfilé, tärnad
4st mellanstora skalade och tärnade potatisar
2st skalade och tärnade morötter
1st skalad och hackad lök
15cm purjolök, hackad
1 1/2st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk färsk timjan
1 1/2 msk olivolja
375 g krossade tomater
4 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning)
salt och peppar
1st citron
300 g torskfilé, tärnad
Så här gör du:
Fräs potatis,vitlök, purjolök, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong, koka sakta 15-20 minuter.
Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter. Jag kokade fisken nog i 4-5min men mina fisktärningar var i storleken av sockerbitar.
Servera fiskgrytan med encitronklyfta, surdegsbröd och aioli.
Kommentarer