Fortsätt till huvudinnehåll

Frysrensning..


Idag så blir det en fransk/italiensk fiskgryta till kvällsmat. Vi måste ju rensa frysen lite innan sommarsemestern. Grytan räcker till ca 4portioner och är inspirerad av ett recept från ICA.
Gör så här:
4st mellanstora skalade och tärnade potatisar
2st skalade och tärnade morötter
1st skalad och hackad lök
15cm purjolök, hackad
1 1/2st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk färsk timjan
1 1/2 msk olivolja
375 g krossade tomater
4 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning)
salt och peppar
1st citron
300 g torskfilé, tärnad

Så här gör du:
Fräs potatis,vitlök, purjolök, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong, koka sakta 15-20 minuter.
Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter. Jag kokade fisken nog i 4-5min men mina fisktärningar var i storleken av sockerbitar. 

Servera fiskgrytan med encitronklyfta, surdegsbröd och aioli.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .