Idag blev det en italiensk klassiker: Cannelloni med spenat, ricotta och tomat. Det är en riktig vardagsfavorit och helt perfekt till matlåda!
3 portioner
2 vitlöksklyftor
1 burk inkrossad tomat (à 400 ml)
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
400g fryst bladspenat
1 burk ricottaost (à 250 g)
1/2 burk crème fraiche
1 pkt pastaplattor (à 250 g)
1 paket mozzarellaost (à 125g)
olivolja
salt och nymald svartpeppar
Så här gör du:
Börja med att tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.
Medans tomatröran kokar så fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar.
Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.
Grädda i mitten av ugnen cirka 25minuter. Toppa med basilika när formen kommer ut från ugnen.
Eric får låda med sig.
Kommentarer