Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens kvällsmat

Idag blev det en italiensk klassiker: Cannelloni med spenat, ricotta och tomat. Det är en riktig vardagsfavorit och helt perfekt till matlåda!

 3 portioner

2 vitlöksklyftor
1 burk inkrossad tomat (à 400 ml)
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
400g fryst bladspenat
1 burk ricottaost (à 250 g)
1/2 burk crème fraiche
1 pkt pastaplattor (à 250 g)
1 paket mozzarellaost (à 125g)
olivolja
salt och nymald svartpeppar

Så här gör du:
Börja med att tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.

Medans tomatröran kokar så fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar.

Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.

Grädda i mitten av ugnen cirka 25minuter. Toppa med basilika när formen kommer ut från ugnen.

Eric får låda med sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .