Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens kvällsmat

Idag blev det en italiensk klassiker: Cannelloni med spenat, ricotta och tomat. Det är en riktig vardagsfavorit och helt perfekt till matlåda!

 3 portioner

2 vitlöksklyftor
1 burk inkrossad tomat (à 400 ml)
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
400g fryst bladspenat
1 burk ricottaost (à 250 g)
1/2 burk crème fraiche
1 pkt pastaplattor (à 250 g)
1 paket mozzarellaost (à 125g)
olivolja
salt och nymald svartpeppar

Så här gör du:
Börja med att tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.

Medans tomatröran kokar så fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar.

Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.

Grädda i mitten av ugnen cirka 25minuter. Toppa med basilika när formen kommer ut från ugnen.

Eric får låda med sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!