Fortsätt till huvudinnehåll

Första advent

Första advent! Då bakas det lussekatter på Eklandagatan 45. Årets recept innehåller ingen kesella men ca 1dl Cointreau (en apelsinlikör). Det är saffranet som får ligga och dra i spriten för att maximera smaken. :)

Receptet kommer från Allt om mat ("länk" https://alltommat.se/saftigare-lussebullar/)  men modifierade receptet lite genom att:
- bara ha knappt 800g mjöl i degen
- smälte smöret i mjölken
- använde jäst för söta degar
- använde vanligt socker
- hade kardemumma i degen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!