Fortsätt till huvudinnehåll
Idag lördag så blir det "resternas afton" vilket betyder att vi lagar mat på det som finns i kylskåpet. Det blev typ detta recept fast jag blandade äggstanningen med spinaten (som var färsk) och det kom lite trötta tomater och lök i. Gräddfil och cream fraishen är utbytt mot turkisk yoghurt och det är bara 2st skivor ost.  

Ingredienser:
Pajdeg:
100 gram smör
3 dl vetemjöl 
2 msk vatten

Fyllning: 
250 gram tinad, urkramad spenat
1 msk smör 
0.5 tsk salt 
2 krm peppar 
10 st cocktailtomater 
3 dl riven ost 

Äggstanning: 
4 st ägg 
3 dl gräddfil 
1 dl creme fraiche 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar


Gör så här:
1. Blanda pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in i kyl ca 30 minuter. 

2. Sätt ugnen på 225 grader. 

3. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Skär spenaten i mindre bitar och fräs den i smör i en stekpanna tills all vätska har dunstat. Salta och peppra. 

4. Lägg spenaten i botten av pajskalet. Vispa samman ägg, gräddfil, creme fraiche, salt och peppar. Häll det över spenaten. Strö ut tomaterna och osten i pajskalet. 

5. Grädda pajen i ca 25 minuter tills äggstanningen har stelnat.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!