Fortsätt till huvudinnehåll
Idag lördag så blir det "resternas afton" vilket betyder att vi lagar mat på det som finns i kylskåpet. Det blev typ detta recept fast jag blandade äggstanningen med spinaten (som var färsk) och det kom lite trötta tomater och lök i. Gräddfil och cream fraishen är utbytt mot turkisk yoghurt och det är bara 2st skivor ost.  

Ingredienser:
Pajdeg:
100 gram smör
3 dl vetemjöl 
2 msk vatten

Fyllning: 
250 gram tinad, urkramad spenat
1 msk smör 
0.5 tsk salt 
2 krm peppar 
10 st cocktailtomater 
3 dl riven ost 

Äggstanning: 
4 st ägg 
3 dl gräddfil 
1 dl creme fraiche 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar


Gör så här:
1. Blanda pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in i kyl ca 30 minuter. 

2. Sätt ugnen på 225 grader. 

3. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Skär spenaten i mindre bitar och fräs den i smör i en stekpanna tills all vätska har dunstat. Salta och peppra. 

4. Lägg spenaten i botten av pajskalet. Vispa samman ägg, gräddfil, creme fraiche, salt och peppar. Häll det över spenaten. Strö ut tomaterna och osten i pajskalet. 

5. Grädda pajen i ca 25 minuter tills äggstanningen har stelnat.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉