Idag lördag så blir det "resternas afton" vilket betyder att vi lagar mat på det som finns i kylskåpet. Det blev typ detta recept fast jag blandade äggstanningen med spinaten (som var färsk) och det kom lite trötta tomater och lök i. Gräddfil och cream fraishen är utbytt mot turkisk yoghurt och det är bara 2st skivor ost.
Pajdeg:
100 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
250 gram tinad, urkramad spenat
1 msk smör
0.5 tsk salt
2 krm peppar
10 st cocktailtomater
3 dl riven ost
Äggstanning:
4 st ägg
3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in i kyl ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Skär spenaten i mindre bitar och fräs den i smör i en stekpanna tills all vätska har dunstat. Salta och peppra.
4. Lägg spenaten i botten av pajskalet. Vispa samman ägg, gräddfil, creme fraiche, salt och peppar. Häll det över spenaten. Strö ut tomaterna och osten i pajskalet.
5. Grädda pajen i ca 25 minuter tills äggstanningen har stelnat.
Kommentarer