Fortsätt till huvudinnehåll


Här kommer ett recept på nattjästa frallor med minimalt arbete med inspiration från Matgeek's recept. 

Då vi är 3personer så gör jag bara halv sats mot det ursprungliga receptet och jag byter även ut mjölet mot andra mjöltyper för att få bättre mättnadskänsla och mer surdegskaraktär. 

0.25 dl kallt vatten 
1tsk torrjäst 
1 tsk salt 
330 g mjöl (jag kör typ följande blandning: 150g vetemjöl, 30g rågmjöl, 150g 4-sädsmjöl)

1 tsk olivolja/rapsolja till att olja in bunken. 

Så här gör jag: 
Väck torrjästen i mjölet i några minuter, förslagsvis 5min. Tillsätt vatten och salt och knåda degen förhand eller gör som jag och använd degkrokarna och elvispen i 6-7min.

Degen släpper från kanterna när den är klar. Det är nu du har i oljan i bunken. Se till att oljan kommer in under degen. Oljan ska förhindra att degen fastnar. Täck bunken och ställ in i kylen över natten. På morgonen stjälper man upp degen på en mjölad yta och delar den i lagom stora bitar. Du behöver inte knåda/ forma biterna.

Grädda i 275grader tills frallorna fått ordentligt med färg men jag brukar köra 12-14min.


Aksel strödde vallmofrön på dessa. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .