Fortsätt till huvudinnehåll


Här kommer ett recept på nattjästa frallor med minimalt arbete med inspiration från Matgeek's recept. 

Då vi är 3personer så gör jag bara halv sats mot det ursprungliga receptet och jag byter även ut mjölet mot andra mjöltyper för att få bättre mättnadskänsla och mer surdegskaraktär. 

0.25 dl kallt vatten 
1tsk torrjäst 
1 tsk salt 
330 g mjöl (jag kör typ följande blandning: 150g vetemjöl, 30g rågmjöl, 150g 4-sädsmjöl)

1 tsk olivolja/rapsolja till att olja in bunken. 

Så här gör jag: 
Väck torrjästen i mjölet i några minuter, förslagsvis 5min. Tillsätt vatten och salt och knåda degen förhand eller gör som jag och använd degkrokarna och elvispen i 6-7min.

Degen släpper från kanterna när den är klar. Det är nu du har i oljan i bunken. Se till att oljan kommer in under degen. Oljan ska förhindra att degen fastnar. Täck bunken och ställ in i kylen över natten. På morgonen stjälper man upp degen på en mjölad yta och delar den i lagom stora bitar. Du behöver inte knåda/ forma biterna.

Grädda i 275grader tills frallorna fått ordentligt med färg men jag brukar köra 12-14min.


Aksel strödde vallmofrön på dessa. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!