Fortsätt till huvudinnehåll

Kakor

Igår var det Erics födelsedag och då roade jag mig att baka småkakor.
Som grundrecept använde jag detta som jag hittade på denna sida.

Jag kan ju inte låta bli att modifiera receptet något för att det ska passa mina syften men kakan är i grunden blandning mellan ett brysselkex och seg kolakaka.

Ingredienser:

100 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 knivsudd vaniljpulver.
1 äggula 
2,5 dl vetemjöl 
0,5 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt 
(färgglatt strössel till garnering) 
Karamellfärg

Instruktioner:
Rör smör mjukt ihop med socker och vaniljsocker. Addera en knivsudd av äkta vaniljpulver oxå!

Rör ner äggulan.

Blanda mjöl, bakpulver och salt för sig, och knåda sedan ihop en deg av alltihop. 

1/4 av degen färgas in i valfri hushållsfärg. Gör det mönster du vill. Tänk på att degen ska vara kall för att de ska smälta ihop. 

Rulla degen till två lika långa rullar, ca 3 cm tjocka i diameter.

Lägg rullarna i plastfolie och ställ i kylen en timme. Sätt sedan ugnen på 175C, och dela varje rulle i 15 skivor. 

Lägg 15 skivor var på två plåtar med bakplåtspapper, platta till skivorna lite och tryck fast lite strössel på varje kaka om så önskas! 

Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min. De ska knappt få färg.

Så här blev Erics E-kakor. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pollenallergi eller förkyld?

Sovit skit dåligt inatt. Varm och kall. Näsan som har varit delvis täppt och ögon som kliar som attans. Många av mina symtom tyder på förkylning men de kliande ögonen lutar mer mot allergi. Kanske har båda samtidigt? Vore ju inte konstigt alls för att vara mig. 😂

HIF- Cupcake

Igår gjorde jag 2 st cupcakes. Tanken var att jag skulle dekorera dem med blå detaljer för att de skulle bli HIFcupcakes men orken försvann. De blev pyntade med små SP-blommor och söta snöflingor& pärlor från Dr Oetker . Cupcakesen har en fyllning björnbärsmarmelad och cream chease: Frostingen är en blandning av sötad kondenserad mjölk , smör och florsocker. Blir väldans gott. =)

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan.