Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september, 2024

Ett av sommarens fynd

Denna sommaren tog vi oss runt Frankrike och råkade snubbla över detta vin på  Maison du Tourisme et du Vin  i Pauillac. Det stod en vinmakare där och höll en provsmakning av familjens viner. Sådant är ju alltid roligt även om vi redan hade några bestämda ställen att besöka.  Vi föll för deras rosé. En kraftfullt rosé med blek, persiko-rosa färg. Doft av frukt och en smak av citrus och vita frukter. Ett kraftig rosé som skulle funka utmärkt till grillat men idag fick drickas med hembakad Napoliansk pizza. Gott var ordet och tur att vi har en flaska till. 😁 Rosé från huset Chāteau du Moulin Rouge 

Släktfesten

Andra lördagen i september är nästan alltid inbokad i min kalender för då har vi släktfest. Det är mammas sida som håller fest och det är trevlift som attans. Sedan kan man fundera på om det är fest eller inte. Kanske mer ett kalas?  I år var vi hela 60personer i en salig blandning av åldrar. Allt från de små som är 2 månader men även de som är dryga 80.  Lite ledsen blir jag dock för den viktigaste personen som är den anledningen till att jag får gå på denna trevliga tillställning inte längre är med oss. Att träffa alla dessa släktingar som påminner mig om mamma gör mig både glad men oxå vemodig. 

I am back!

Har nu haft en paus från denna blogg  då jag kände mig omotiverad men suget att börja blogga tillbaka.  Har ni saknat mig?