Fortsätt till huvudinnehåll

Besviken!

Vi hade trevligt men jag blev besviken än en gång på Jensens Böfhus kött. Beställde in Jensens biff béarnaise och fick in något märkligt.. en ryggbiff med monstersenan/fettkappa. Den upptog ca 40% av köttbiten. E tyckte verkligen att jag skulle klaga och därefter fick jag in en mycket bättre bit. Servitrisen påstod dock att ryggbiffar alltid har en fettkappa/sen för att den ska bli saftigare och mörare. Hon har kanske rätt men då hade jag nog viljat att hon/menyn skulle kallat biten för Sirloin steak som hade varit en mer korrekt benämning av den styckningen. Ryggbiff styckas nämligen utan kappa!

Men för övrig måste jag säga att jag var nöjd, mysig atmosfär då de hade en öppen eld, lite dämpad belysning och ljus.

Kommentarer

Helena sa…
Jag önskar att jag visste lika mycket om styckning som du. Bra att du fick ny mat. Man ska vara nöjd, eftersom man (oftast) betalar en bra slant för restaurangbesöket.
Anna sa…
Sirloin är en styckningsdetalj av nötkött. Närmaste svenska översättningen är ryggbiff.

Detta är enligt wikipedia. Kanske hade hon rätt ändå? Fast jag brukar inte heller gilla jensens lika mycket som många andra.

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉