Fortsätt till huvudinnehåll

Besviken!

Vi hade trevligt men jag blev besviken än en gång på Jensens Böfhus kött. Beställde in Jensens biff béarnaise och fick in något märkligt.. en ryggbiff med monstersenan/fettkappa. Den upptog ca 40% av köttbiten. E tyckte verkligen att jag skulle klaga och därefter fick jag in en mycket bättre bit. Servitrisen påstod dock att ryggbiffar alltid har en fettkappa/sen för att den ska bli saftigare och mörare. Hon har kanske rätt men då hade jag nog viljat att hon/menyn skulle kallat biten för Sirloin steak som hade varit en mer korrekt benämning av den styckningen. Ryggbiff styckas nämligen utan kappa!

Men för övrig måste jag säga att jag var nöjd, mysig atmosfär då de hade en öppen eld, lite dämpad belysning och ljus.

Kommentarer

Helena sa…
Jag önskar att jag visste lika mycket om styckning som du. Bra att du fick ny mat. Man ska vara nöjd, eftersom man (oftast) betalar en bra slant för restaurangbesöket.
Anna sa…
Sirloin är en styckningsdetalj av nötkött. Närmaste svenska översättningen är ryggbiff.

Detta är enligt wikipedia. Kanske hade hon rätt ändå? Fast jag brukar inte heller gilla jensens lika mycket som många andra.

Populära inlägg i den här bloggen

Krya på dig hälsning!

Har fått en "Krya på dig hälsning" från kollegorna på jobbet. Vet att det är Elisabeth som har tänkt till och genomfört  det men jag blev hemskt glad. Tack! :) Igår fick jag reda på av en slump att jag hade en tid för magnetröngten kl 19.30.  Nä, ni läste inte fel. Jag var kallad till det otroligt märkliga tiden 19.30. Nåja, tiden passade mig utmärkt så jag studsade...? Nä,  haltade dit. Det tog ca 20min att vara i den där maskinen. Ett jäkla oväsende må jag säga men jag fick hörselkåpor med radio i. Nu är det bara att vänta på domen. Vad är det? Främre korsband, bakre korsband, menisken och eller ledband. Kombinationerna är oändliga.  Hoppas dock på frisk. ;)

Semester

Vi har varit i Österrike på semester. En härlig skidresa som satt som en smäck.  Vi tog tåget ner och det var faktiskt ganska ok att resa sånär på att totala restiden blev väldigt lång. Speciellt hem då det tog över 24h att komma från Wagrain till vårt hem. Nåja, vi var nöjda med att klimatavtrycket för vår resa var lågt. 

Semla från Coop

Coop Avenyn har ett eget bageri och vi är bara tvungna att köpa från dem.   ❤ Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning. •Pris: 27.5kr kostar denna semla. 4P •Bullen: Luftig och lätt bulle! Den luktar gott och smakar utmärkt av kardemumma. Storleken på Coop Avenyns semla är bra. 3P •Grädde: Grädden på denna semla är god. Den är som många andra vi har testat denna säsong naturell dvs utan tillsatser av socker, vanilj eller annat. 3P •Mandelmassa: Riklig mängd av hemgjord mandelmassa som får denna panel på fall. Den är tjock, krämig med goda bitar av mandel. Den är aningen söt och därför tar den ej hem full pott. 4P •Totalbedömning: 14P Det är som ni kan se en trekantsemla. WE LIKE!!  Lite misshandlad i transporten men den var ingen skönhet från början.  Denna semlan är god, mycket god men det visste vi redan. Coop Avenyns semla var en av våra favoriter förra året och den gjorde oss inte besvikna i år ...