Fortsätt till huvudinnehåll

Besviken!

Vi hade trevligt men jag blev besviken än en gång på Jensens Böfhus kött. Beställde in Jensens biff béarnaise och fick in något märkligt.. en ryggbiff med monstersenan/fettkappa. Den upptog ca 40% av köttbiten. E tyckte verkligen att jag skulle klaga och därefter fick jag in en mycket bättre bit. Servitrisen påstod dock att ryggbiffar alltid har en fettkappa/sen för att den ska bli saftigare och mörare. Hon har kanske rätt men då hade jag nog viljat att hon/menyn skulle kallat biten för Sirloin steak som hade varit en mer korrekt benämning av den styckningen. Ryggbiff styckas nämligen utan kappa!

Men för övrig måste jag säga att jag var nöjd, mysig atmosfär då de hade en öppen eld, lite dämpad belysning och ljus.

Kommentarer

Helena sa…
Jag önskar att jag visste lika mycket om styckning som du. Bra att du fick ny mat. Man ska vara nöjd, eftersom man (oftast) betalar en bra slant för restaurangbesöket.
Anna sa…
Sirloin är en styckningsdetalj av nötkött. Närmaste svenska översättningen är ryggbiff.

Detta är enligt wikipedia. Kanske hade hon rätt ändå? Fast jag brukar inte heller gilla jensens lika mycket som många andra.

Populära inlägg i den här bloggen

Krya på dig hälsning!

Har fått en "Krya på dig hälsning" från kollegorna på jobbet. Vet att det är Elisabeth som har tänkt till och genomfört  det men jag blev hemskt glad. Tack! :) Igår fick jag reda på av en slump att jag hade en tid för magnetröngten kl 19.30.  Nä, ni läste inte fel. Jag var kallad till det otroligt märkliga tiden 19.30. Nåja, tiden passade mig utmärkt så jag studsade...? Nä,  haltade dit. Det tog ca 20min att vara i den där maskinen. Ett jäkla oväsende må jag säga men jag fick hörselkåpor med radio i. Nu är det bara att vänta på domen. Vad är det? Främre korsband, bakre korsband, menisken och eller ledband. Kombinationerna är oändliga.  Hoppas dock på frisk. ;)

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.

Chokladkuber al'a Per Moberg!

Varför göra cholkadbollar när man kan göra chokladkuber? Mycket smidigt då jag pressade ner smeten i en matlåda som gjorde grundplåten till mina kuber. 3dl havregryn 1dl strösocker 3msk kakaopulver 2msk starkt kaffe 100g smör Alla sidor täcks med kokos.  Smakar bäst om de serveras kylskåpskalla. Vad tycker ni förresten om mina fairtrade rosor? De är inne på tredje veckan. Fantastiskt fina fortfarande.