Fortsätt till huvudinnehåll

Hemgjord Pizza


Blev hemgjord pizza ikväll. Gott gott!

Vi gör dock inte pizzadegen själva utan vi köper den på Eklanda Pizzeria: 10kr/degen.

Denna pizzan heter Prima Vera och görs såhär:
2port
2st pizzadegar, hemgjorda,bortgjorda eller köpta i konservburk
1st mozzarellaost
1dl riven hushållsost
½dl grädde
1ask körsbärstomater, halvade.
1 vitlöksklyfta, fint skivad
½ torkad chilli, grovt hackad
1-3msk grön pesto
6st skivor parmaskinka
2 nävetag ruccola

Börja att sätta på ugnen på en hög temeratur typ 265grader C. Sätt in en plät alt en baksten i ugnen. Det är meningen att den ska bli varm. =)

Kavla ut pizzadegen till en tunn rundbotten. Tips. ha degen på ett bakplåtspapper innan du börjar lägga på det gottiga. Häll ut lite grädde på pizzabotten. Inte förmycket utan lite lagom så att det inte rinner av pizzan Sprid ut ½dl av den rivna osten på botten och fortsätt sedan med skivor av mozzarellan och avsluta med tomathalvorna. Släng nu på lite chilli och vitlöksflagor efter behag. Skicka in pizzan & dess bakplåtspapper på den varma plåten.

PASSA pizza så att den inte bränns. Det går fort när du har en varm plåt!

När pizzar ser färdiggräddad ut så tar du ut den. Klicka genast ut ärtstora klickar med pesto på pizzan och därefter lägger du på 2-3 skivor parmaskinka. Strössla på ruccolan och stänk på med lite god olivolja.

Lovar att denna pizza är mumsmums jämfört med en sleten kebabpizza. =)



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.