Fortsätt till huvudinnehåll

Fylld zucchini

Igår bjöd jag på fylld zucchini, en variant på ett recept jag har hittat på bloggen Linnéas skafferi. Dock så föll jag inte för hela receptet utan gjorde om det så det passade mig bättre.

4 medelstora zuccini
2 pkt bacon
ca 10 cm purjolök
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 ask med små plommontomater
1 stor paprika
1 knippe sparristoppar
salt & svartpeppar
2 st förpackningar äkta fetaost

Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnorna med en sked.

Klippte baconet i bitar och fräste den tillsammans med vitlök och grovhackad lök i en stekpanna. Skar purjolök, sparrisen och paprika i bitar och lät dem steka med baconet. Tomaterna fick komma i sist. Ville inte att de skulle bli mosiga som originalreceptet. Smaka av med salt och svartpeppar.

La ut zucchinin i en långpanna och fyllde dem med bacon & grönsaksröran. Börja att baka av dem på 200°C. Mot slutet så smula jag fetaosten över zucchinisarna och gräddade så att osten blev gyllene.

Mina fick stanna i ugnen i cirka 25-30 minuter. Först då var de helt genommjuka.

Kommentarer

Anonym sa…
Tack!!!


+ nu är jag uppdaterad igen..
// lillasyster. Hoppas det gick bra m tvätten..

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .