Fortsätt till huvudinnehåll

Fylld zucchini

Igår bjöd jag på fylld zucchini, en variant på ett recept jag har hittat på bloggen Linnéas skafferi. Dock så föll jag inte för hela receptet utan gjorde om det så det passade mig bättre.

4 medelstora zuccini
2 pkt bacon
ca 10 cm purjolök
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 ask med små plommontomater
1 stor paprika
1 knippe sparristoppar
salt & svartpeppar
2 st förpackningar äkta fetaost

Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnorna med en sked.

Klippte baconet i bitar och fräste den tillsammans med vitlök och grovhackad lök i en stekpanna. Skar purjolök, sparrisen och paprika i bitar och lät dem steka med baconet. Tomaterna fick komma i sist. Ville inte att de skulle bli mosiga som originalreceptet. Smaka av med salt och svartpeppar.

La ut zucchinin i en långpanna och fyllde dem med bacon & grönsaksröran. Börja att baka av dem på 200°C. Mot slutet så smula jag fetaosten över zucchinisarna och gräddade så att osten blev gyllene.

Mina fick stanna i ugnen i cirka 25-30 minuter. Först då var de helt genommjuka.

Kommentarer

Anonym sa…
Tack!!!


+ nu är jag uppdaterad igen..
// lillasyster. Hoppas det gick bra m tvätten..

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!