Igår bjöd jag på fylld zucchini, en variant på ett recept jag har hittat på bloggen Linnéas skafferi. Dock så föll jag inte för hela receptet utan gjorde om det så det passade mig bättre.
4 medelstora zuccini
2 pkt bacon
ca 10 cm purjolök
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 ask med små plommontomater
1 stor paprika
1 knippe sparristoppar
salt & svartpeppar
2 st förpackningar äkta fetaost
Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnorna med en sked.
Klippte baconet i bitar och fräste den tillsammans med vitlök och grovhackad lök i en stekpanna. Skar purjolök, sparrisen och paprika i bitar och lät dem steka med baconet. Tomaterna fick komma i sist. Ville inte att de skulle bli mosiga som originalreceptet. Smaka av med salt och svartpeppar.
La ut zucchinin i en långpanna och fyllde dem med bacon & grönsaksröran. Börja att baka av dem på 200°C. Mot slutet så smula jag fetaosten över zucchinisarna och gräddade så att osten blev gyllene.
Mina fick stanna i ugnen i cirka 25-30 minuter. Först då var de helt genommjuka.
Kommentarer
+ nu är jag uppdaterad igen..
// lillasyster. Hoppas det gick bra m tvätten..