Fortsätt till huvudinnehåll

Slarvmaja

Jag är en slarvmaja..

Inte nog att jag har lyckats krascha min telefon, som nu förhoppningsvis har kommit fram till min syster, jag har även lyckats med att slarva bort min plånbok. 

Nåja, jag är en turmaja också för jag har fått tillbaka den men det är en dråplig historia:
Jag och mina gäster Ane&P-H var på en restaurang som heter Bärmosshütte. Ett hyggligt ställe med god mat. =)   Jag betalar min mat och sedan går vi upp och äter. Det är sista gången jag ser min plånbok.

Söndag kväll så känner jag igenom mina kläder för vi ska mötas upp på afterski på Dengel Alm. Då finner inte min plånbok. Har dock bråttom så jag tänker att det löser sig nog. På kvällen när jag sedan kommer hem så letar jag… Hittar ingen plånbok.

Ligger hela natten i min bäddsoffa och funderar på vars jag kan ha tappat den men det enda stället jag kan komma på är just Bärmosshütte. Kliver upp tidigt på morgonen och klär mig i skidkläder och åker med de första liftarna upp på Aberg.

Inne på restaurangen: ”Servos! Ich habe meine gelbtasse forloret … ”

Min tyska är inte så god men jag lyckas att få reda på att de har inte har min plånbok. Åker runt och frågar på lite fler ställen. Nix, ingen plånbok. Klockan börjar närma sig tiden för att möta upp gästerna och stå iväg på en heldagsutflykt.

Heldagsutflykten är en helt fantastisk tur som heter Hochkönigtour och är på hela 32km. Den startar i Maria Alm där jag bor och går bort till byn Mühlbach. Vi har en helt otrolig dag med massor av sol. =) 

I allra sista liften upp till Maria Alm så berättar jag för en av de svenska gästerna som reser med bolaget Thinggaard att jag har tappat min plånbok. Hon säger då att hennes föräldrar hade fått frågan på Bärmosshütte om de kände en svenska som hade tappat en plånbok.

Som ni för står så tändes hoppet.. =)
Vi mötte upp med Jessicas föräldrar och jag presenterade mig som Thilda. Jessica förklarade för sina föräldrar att jag hade tappar min plånbok mm. Jessicas pappa säger:” Nä, namnet var inte Thilda. Hon hette något annat. Men hon har inte hämtat den för kvinnan i kassan hade den fortfarande.”

Besvikelsen var total, men jag frågade ändå: ” Vad hette den tjejen då?”

Jessicas pappa: ”Hon hette Ulla Strom”
Med ett stort leende säger jag: ”Tror att jag ska gå upp och fråga igen för jag heter nämligen Ullström”

Tackade Jessica och hennes familj oför en trevlig dag och studsade upp på restaurangen. Jodå, där låg min plånbok och väntade på mig. =) Jippi!!


Mammas kommentar: ” Det är ett under att du inte tappar bort dina gäster”

Kommentarer

Carolin sa…
Du har verkligen tur. God jul vännen!
Miss U sa…
Haha Men Ulla då ; )
Linda sa…
Hej Thilda! (Ulla ;-)
Fråga mig inte hur, men efter en god natts sömn hemma i Vellinge satte jag mig för att surfa runt bland bloggar ett tag. Något förvånad märker jag plötsligt att det är ju Thilda från Maria Alm!!
Jag lägger dig på min läslista och följer med säsongen ut :-). Tack för en superfin skiddag i tisdags och vilken tur att du hittade plånboken (och en gång till sen ;-))
kram på dig och hälsa Pernille att hon gjorde ett super arbete förra veckan! Vi är SÅ nöjda!
/Linda (Jessicas syster :-))

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.