FortsÀtt till huvudinnehÄll

Privatspan! ;)

Jag skulle nog kunna bli privatspanare eller mästerdetektiv... 😁😁😁😂

Idag vaknade jag omkring en kvart i 8. Först funderade jag vad som väsnades och omedelbart gick mina tankar till mc-åkarna som har ett garage lite längre ner på gatan. Men efter ha varit på det obligatoriska toalettbesöket så gick jag och tittade ut. Det är två bilar ( en silvrig volvo och en brun) som står intill varandra och förarna snackar med varandra. Tittar lite förgrymmat på dem och förbannar oväsendet som de för innan jag går för att ordna med min frukost.

Men jag dras mot min franska balkong och det som sker utanför som en fluga dras till skit. Det är något märkligt med hela situationen. Slår mig ner på golvet med min kalender, min mobil, en kopp te och balkongdörren som ryggstöd.

Det som sedan händer är inte vidare dramatiskt eller så. Bara undligt.

Helt plötsligt så kör den ena bilen ut på gatan och vänder så den står i samma rikning som den bruna volvon. Mannen i den bruna volvon hoppar ur, tar något i baksätet och sedan hoppar in i den andra bilen och de åker iväg.

Innan han sätter sig i bilen ropar han något mot en annan medtrafikant som försiktigt men befogat har tutat på de två bilarna. 

Helt plötsligt inser jag att jag nu tittar på en övergiven bil som står mitt i en korsning med motorn på och med förardörren öppen på vid gavel.

Första tanken är: de kommer nog tillbaka snart. Fortsätter att sippa på mitt te och med små mellanrum kolla om det kommer någon. När det hade gått 5min så hade jag bestämt mig för ringa. Kan ju alltid slänga på luren/be om ursäkt för misstaget.

Ringer till polisens ledningscentralen  får vänta riktigt länge i telefonkö innan de svarar att de skickar en polispatrull.

När polisen ankommer så har det säkert gått en 45min sen det hela började. Jag gick ner till grabbarna och berättade vad jag hade sett. De flyttade på Volvon ( som såg ut som ett riktigt råttebo vid närmare titt)  men hade problem att stänga av den pga att den var tjuvkopplad. 

Gick sedan upp och fortsatte med att spana en stund.

Vid kl 10.55 så var jag påväg ner till min bil för att åka hem. Då upptäckte jag att den bruna volvon var borta. 

Kommentarer

Miss U sa…
SpÀnnande !!

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Pimpa fÀrdigsoppor

JodĂ„sĂ„att.. Lunch pĂ„ hemmakontoret Ă€r inte sĂ„ avancerat och speciellt inte nĂ€r man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat sĂ„ som Keldas soppor. HĂ€r nedan ser ni tvĂ„ av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa Ă€r pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbĂ€rstomater, ledsen bladspenat och ett stĂ€nk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai Ă€r proppad med rejĂ€lt av smĂ„ bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska ocksĂ„ sĂ€ga att det smakar helt okej map att det Ă€r saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkĂ€nna att jag har testat deras sparrissoppa och slĂ€ngt i överblivna hĂ„rdkokta Ă€gg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 TĂ€nker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Bobbo

Tror inte att nĂ„gon har missat min Bobbo-tĂ„rta. 😂 Den finns bĂ„de pĂ„ Insta och Fejjan och nu Ă€ven hĂ€r. Men mĂ„ste bara sĂ€ga att jag Ă€r grymt stolt över mig sjĂ€lv. Vanligen sĂ„ brukar jag ha nĂ„got som stör mig men denna gĂ„ng lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden Ă€r en prinsesstĂ„rta med hemkokt blĂ„bĂ€rssylt. BĂ€sta var att mina syskonbarn gillade den. "KnastĂ„rta" tyckte mitt Ă€ldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2Ă„r ocksĂ„ var nöjd.

Fiskpinnetacos! 😍

Fredagsmys och firande av internationella champagnedagen. VĂ€lstekta och knapriga fiskpinnar tillsammans med finriven spetskĂ„l, avokado, gurka, sockerĂ€rtor, majonnĂ€s, picklad rödlök och en hemgjord mango- och tomatsalsa. Mums!  Till detta blev det en flaska skumpa. En flaska som vi hade fĂ„tt i present av vĂ€nner.