Fortsätt till huvudinnehåll

Koreansk snabbfärs!

Fick tipset av en kollega på jobbet att testa vad han kallar Koreansk Snabbfärs.
Oj, så gott!

Du måste testa detta enkla och smidiga recept!

Den ska enligt orginal receptet göras på nötfärs men vi valde att göra det på kycklingfärs. Tänk då på att tillagningstiden ändras pga kycklingen!

Blanda man ned massvis med goda grönsaker så att du får med hela kostcirkeln 🙂

Innehåll:
450 gram nötfärs med låg fetthalt
0,5 dl råsocker
0,5 dl japansk soya
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven ingefära
Salt och peppar
1 knippe vårlök
2 broccolihuvuden

Ris för 4 personer.

Så här gör du!
Skär broccoli i lagom stora bitar.

Bryn färsen tillsammans med vitlöken på medelvärme.

Tillsätt råsocker, japansk soya, ingefära, salt och peppar. Bryn tills det blir lite tjockare konsistens. Blanda ner broccoli.

Lägg riset (kokt alltså) i en stor skål, häll över din koreanska färsröra och toppa med vårlök.

Vi ska se om vi vågar göra det på fiskfärs. Återkommer i det fallet.

Kommentarer

Carolin sa…
Lät riktigt gott och lätt att göra. Får testa någon dag. Tack för tipset :)

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!