Fortsätt till huvudinnehåll

Koreansk snabbfärs!

Fick tipset av en kollega på jobbet att testa vad han kallar Koreansk Snabbfärs.
Oj, så gott!

Du måste testa detta enkla och smidiga recept!

Den ska enligt orginal receptet göras på nötfärs men vi valde att göra det på kycklingfärs. Tänk då på att tillagningstiden ändras pga kycklingen!

Blanda man ned massvis med goda grönsaker så att du får med hela kostcirkeln 🙂

Innehåll:
450 gram nötfärs med låg fetthalt
0,5 dl råsocker
0,5 dl japansk soya
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven ingefära
Salt och peppar
1 knippe vårlök
2 broccolihuvuden

Ris för 4 personer.

Så här gör du!
Skär broccoli i lagom stora bitar.

Bryn färsen tillsammans med vitlöken på medelvärme.

Tillsätt råsocker, japansk soya, ingefära, salt och peppar. Bryn tills det blir lite tjockare konsistens. Blanda ner broccoli.

Lägg riset (kokt alltså) i en stor skål, häll över din koreanska färsröra och toppa med vårlök.

Vi ska se om vi vågar göra det på fiskfärs. Återkommer i det fallet.

Kommentarer

Carolin sa…
Lät riktigt gott och lätt att göra. Får testa någon dag. Tack för tipset :)

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .