Fortsätt till huvudinnehåll

Chokladbollensdag!

Idag är det chokladbollens dag. Detta firas såklart. Mitt favoritrecept är Per Mobergs fast men 2 stycken små ändringar:
1.  Alltid riktig vanilj istället för vaniljsocker.
2. Finax sunt&gott osötad müsli istället för havregryn.

Vaniljen för att det är godare och müselin för extra crunch. 

100g smör
1dl strösocker
3dl müsli
2msk kakao
1tsk vaniljpulver
2msk starkt kaffe
Kokos

1. Blanda ihop allt förutom kaffet och kokosen i en skål.
2. Blanda i kaffet och blanda till en tjock smet.
3. Rulla till bollar i en storlek som passar dig.
4. Sätt in i kylskåpet.
5. Mumsa!

Håller med Moberg: Chokladbollar ska rullas i kokos. Allt annat är för sött.

Kommentarer

Miss U sa…
Perfekt aktivitet med Noel

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!