Fortsätt till huvudinnehåll

Kokos- och linscurry


I våra försök att vara mer miljömedvetna så prövar vi att äta vegetariskt två gånger i veckan. Ibland blir det mer avancerat och ibland blir det risgrynsgröt. Här är ett vegankost recept som vi hittade på Baaam. Sök bara på ""Världens godaste linsgryta", den är inte bara god utan är lättlagad och det passar en småbarnsmorsa som mig. :)

Ingredienser

(4 portioner)

1 dl belugalinser, okokta
1 tsk hel spiskummin, mortlad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater (400 g)
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 msk färsk gurkmeja, finriven, eller 1 krm torkad gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk flingsalt
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1 msk kokosolja

Till servering:

Ris, Mango chutney, Rostade kokosflakes, 1 kruka koriander och 1 lime, i klyftor

Gör så här:
* Hetta upp kokosoljan i en stekgryta och fräs hel spiskummin i 1 minut. Tillsätt gul lök och vitlök och fräs ytterligare 2 minuter.

* Tillsätt krossade tomater, ingefära, gurkmeja, chilipulver, ingsalt, linser, sultanrussin och vatten. Låt sjuda 35–40 minuter eller tills linserna är mjuka.

* Rör ner kokosmjölken och körsbärstomaterna. Toppa grytan med rikligt med färsk koriander och rostade kokosflakes eller pistagenötter.

* Servera med ris, mango chutney, rostade kokosflakes, koriander och limeklyftor.

Kommentarer

Carolin sa…
Ska göra den idag för den var riktigt god ��
Miss U sa…
Hej! Vi har linssoppa på jobbet nu som lunch

Populära inlägg i den här bloggen

Pollenallergi eller förkyld?

Sovit skit dåligt inatt. Varm och kall. Näsan som har varit delvis täppt och ögon som kliar som attans. Många av mina symtom tyder på förkylning men de kliande ögonen lutar mer mot allergi. Kanske har båda samtidigt? Vore ju inte konstigt alls för att vara mig. 😂

HIF- Cupcake

Igår gjorde jag 2 st cupcakes. Tanken var att jag skulle dekorera dem med blå detaljer för att de skulle bli HIFcupcakes men orken försvann. De blev pyntade med små SP-blommor och söta snöflingor& pärlor från Dr Oetker . Cupcakesen har en fyllning björnbärsmarmelad och cream chease: Frostingen är en blandning av sötad kondenserad mjölk , smör och florsocker. Blir väldans gott. =)

Snart så

Imorgon är det dax. Då blir det första delen av min knäoperation. De ska göra en titthålsoperation för att se vad som pågår i mitt knä. Eventuellt ska de rätta till saker med min menisk. I värsta fall så är den mycket trasig och då kommer det att ta låååång tid. 6veckor eller mer med kryckor och otros.  Siktar mot det värsta så kan det bara bli bättre. Så innan jag ska ta den första av två förberedande bad ska jag få hjälp av min syster att borsta mitt hår.. det är lite tovigt. 😂