Fortsätt till huvudinnehåll

S

Säsongens semla åts på Cederleüf&Svenheimer. Det var den semla som tog hem panelens första plats föregående år. 

Konstigt nog så är panelen ganska nöjda på semlor och var inte helt övertygade om att de skulle ha den men då vi råkade passera Cederleüfs&Svenheimers café vid svingeln så blev vi nöd och tvungna. 

Pris: C&S håller högsvansförning och det gäller priset på semlan också. Deras är nämligen en i det högre prissegment på 42kr. 2p

Bullen: Vacker välgräddad bulle med tydlig kardemummadoft och smak. 4p

Grädden: En luftig naturell grädde som var generöst spritsad. Inte för hårt och inte för löst utan lagom. Gott! 3.5p

Mandelmassa: Detta ÄR semlan med den godaste mandelmassesmaken även om texturen på massan hade fått vara grövre. Tjejen i kassan pratar om Lübeckmandelmassa och panelen är imponerade. Denna mandelmassa hade fått full pott om det inte var för att den är så slät. 4.5p

Totalbedömning: En trekantssemla är ju guld!! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!