Fortsätt till huvudinnehåll

Höstmarängtårta!

Höstmarängtårtan!


5dl vispgrädde
2st marängbottnar
3st bananer
2-3hg naturgodis
1 ask med Physalis
½ chokladkaka 70%


Som alla stora godisgrisar så bakar jag ju såklart själv men ibland så hinner jag inte så då är detta ett utmärkt allternativ. Själv brukar jag slänga ihop tårtan på följande sätt:
1. Lägg en av marängbottnarna på fatet du har tänkt använda.
2. Skiva de 3 bananerna och lägg på.
3. Lägg på ett lager med hyfstat hårdvispad grädde.
4. Krossa naturgodiset, ja brukar föredra de där chokladjordnötterna och yougurtcocostopparna. och fördela det över grädden.
5. På med nästa maränglock, och grädde. Dekorera med physalis, mörk choklad och annat gott gott.


Själv upplever jag denna tårtan som väldigt "höstig". Beror nog på de mörka färgerna tillsammans med de vackra orangegula physalisen. Det skulle nog kunna fungera att använda morell/körsbärssylt istället för bananerna och dekorera med valnötter och bigarråer..

Oavsett hur ni gör så är det bästa att slänga ihop tårtan precis innan servering!!

Kommentarer

Anonym sa…
Å den såg smarrig ut :) Hoppas man får smaka den någon gång :)

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!