Fortsätt till huvudinnehåll

Höstmarängtårta!

Höstmarängtårtan!


5dl vispgrädde
2st marängbottnar
3st bananer
2-3hg naturgodis
1 ask med Physalis
½ chokladkaka 70%


Som alla stora godisgrisar så bakar jag ju såklart själv men ibland så hinner jag inte så då är detta ett utmärkt allternativ. Själv brukar jag slänga ihop tårtan på följande sätt:
1. Lägg en av marängbottnarna på fatet du har tänkt använda.
2. Skiva de 3 bananerna och lägg på.
3. Lägg på ett lager med hyfstat hårdvispad grädde.
4. Krossa naturgodiset, ja brukar föredra de där chokladjordnötterna och yougurtcocostopparna. och fördela det över grädden.
5. På med nästa maränglock, och grädde. Dekorera med physalis, mörk choklad och annat gott gott.


Själv upplever jag denna tårtan som väldigt "höstig". Beror nog på de mörka färgerna tillsammans med de vackra orangegula physalisen. Det skulle nog kunna fungera att använda morell/körsbärssylt istället för bananerna och dekorera med valnötter och bigarråer..

Oavsett hur ni gör så är det bästa att slänga ihop tårtan precis innan servering!!

Kommentarer

Anonym sa…
Å den såg smarrig ut :) Hoppas man får smaka den någon gång :)

Populära inlägg i den här bloggen

Krya på dig hälsning!

Har fått en "Krya på dig hälsning" från kollegorna på jobbet. Vet att det är Elisabeth som har tänkt till och genomfört  det men jag blev hemskt glad. Tack! :) Igår fick jag reda på av en slump att jag hade en tid för magnetröngten kl 19.30.  Nä, ni läste inte fel. Jag var kallad till det otroligt märkliga tiden 19.30. Nåja, tiden passade mig utmärkt så jag studsade...? Nä,  haltade dit. Det tog ca 20min att vara i den där maskinen. Ett jäkla oväsende må jag säga men jag fick hörselkåpor med radio i. Nu är det bara att vänta på domen. Vad är det? Främre korsband, bakre korsband, menisken och eller ledband. Kombinationerna är oändliga.  Hoppas dock på frisk. ;)

Semester

Vi har varit i Österrike på semester. En härlig skidresa som satt som en smäck.  Vi tog tåget ner och det var faktiskt ganska ok att resa sånär på att totala restiden blev väldigt lång. Speciellt hem då det tog över 24h att komma från Wagrain till vårt hem. Nåja, vi var nöjda med att klimatavtrycket för vår resa var lågt. 

Semla från Coop

Coop Avenyn har ett eget bageri och vi är bara tvungna att köpa från dem.   ❤ Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning. •Pris: 27.5kr kostar denna semla. 4P •Bullen: Luftig och lätt bulle! Den luktar gott och smakar utmärkt av kardemumma. Storleken på Coop Avenyns semla är bra. 3P •Grädde: Grädden på denna semla är god. Den är som många andra vi har testat denna säsong naturell dvs utan tillsatser av socker, vanilj eller annat. 3P •Mandelmassa: Riklig mängd av hemgjord mandelmassa som får denna panel på fall. Den är tjock, krämig med goda bitar av mandel. Den är aningen söt och därför tar den ej hem full pott. 4P •Totalbedömning: 14P Det är som ni kan se en trekantsemla. WE LIKE!!  Lite misshandlad i transporten men den var ingen skönhet från början.  Denna semlan är god, mycket god men det visste vi redan. Coop Avenyns semla var en av våra favoriter förra året och den gjorde oss inte besvikna i år ...