Fortsätt till huvudinnehåll

Snozza

Kliva upp tidigt, det gillar jag!

Känns som jag vaknar med ett övertag. Ett övertag på dagen, världen och på en del av mina medmänniskor. Vet inte varför men jag upplever att man får någon typ av bekräftelse av andra när man säger att man är morggonpigg. En typ av respekt, kanske på att jag har självdiciplin och är målmedveten.

Men ska ju inte sticka under stolen med att när dessa människor även inser att jag kliver upp lika tidigt lediga dagar inte tycker att jag är så smart =)

Till saken:
Idag har jag testat på fenomenet snozza. Hade klockan på 06.30 men var lite slö så jag tänkte försöka med snozzen. Resultatet: Otroligt irriterad över att det var något som ringde var 9 minut. Vem har bestämt att det ska bara 9 minuter?! 06.39, 06.48, 06.57 och 07.06 fick jag nog och gick upp!! Det här med snozze är inte min grej.

Ska fortsätta att kliva upp när klockan ringer eller ett annat vettigt alternativ: Att inte ställa någon klocka alls!

Kommentarer

Anonym sa…
Thilda gör något vettigt att låta bli snoozen. Den är ond.... EVIL i tell you! ;)
/Thildisen sa…
NU vet jag att det.. men en flicka måste ju testa allt minst en gång.
Detta var en såndär sak som är: en gång aldrig mer!! =)
Anonym sa…
Snozzen är min bästa vän! Jag snozzar nästan varje morgon. Det är så skönt att halvslumra och få vakna sådär långsamt och skönt istället för att tvingas tvärvakna och känna sig kräkfärdig eftersom man är så trött. Jag känner igen det där du menar med att folk får någon slags konstig respekt när de säger att de är morgonpigga…jag själv som är as-morgontrött och en riktig kvällsmänniska (jag är i mitt ess mellan klockan 19.00-24.00, då kommer jag på allt smart som jag glömmer innan det är morgon) så jag kör på den där ”konstnärliga-typer-ska-vara-nattsuddare-imagen” istället. Det har folk lite mer överseende med! :o)

Detta var ett kul ämne – ska nog blogga om det själv på min blogg! :o)

Populära inlägg i den här bloggen

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉