Fortsätt till huvudinnehåll

Ut och springa!

Hittade en artikel i DN:

"Det är inte mer än 20 meter ned till vattnet från toppen av den klippa som Robin snart ska fira sig ned från. Men när man. som vi, står och tittar ner över kanten känns det som hundra meter.

Fotograf Eva Tedesjö och jag säger i munnen på varandra att vi är höjdrädda och drar oss snabbt tillbaka. Robin, som har klättrat sedan han var tolv år och undervisat i klättring nästan lika länge, har stött på beteendet förut.

-Äkta höjdrädsla är extremt ovanligt. När det gäller klättring har folk alltid en massa undanflykter. De är för korta eller för långa. Det är för kallt eller för varmt.

Det vi egentligen ville säga, enligt Robin, var: "Ställ inte så höga krav på mig i dag för jag vill inte 'misslyckas'".

-Att skylla på något ger en trygghet. Det är inte mig det är fel på, det är min längd eller min höjdrädsla.

Varje undanflykt riskerar att begränsa oss inte bara i klättringen, utan i livet som stort.

-Mitt motto är att du utvecklas som mest när du hela tiden är på gränsen till vad du klarar. Det är då som du gör framsteg.

Det handlar om att ta ett steg ut ur sin komfortzon eller bekvämlighetsfälla.

– Den här klippan är min komfortzon, säger Robin och tittar ned för branten."
Känner exakt samma sak som de beskriver här i artikeln fast på mitt egna lilla vis:
Vill gå ner i vikt.. bli av med alla de där sambokilona som jag har lagt på mig under mitt första underbara år med Emil. Jag klagar och han ger ett förslag: " Vi går ut och springer"
Farcinerad av löpare som jag är så bli svaret såklart "Ja!"
Millisekunden efter ja:et kommer första undanflykten: "Blir nog inte så långt va? För jag är inte så snabb som du..."
Ju närmare jag kommer våran löparaktivitet kommer desto mer tveksam blir jag. Tittat ut genom fönstret och tänker: skönt det regnar... då slipper jag springa. Men samtidigt kommer tanken om att ju mer det regnar och blåser desto lättare blir det nästa gång. Håller tummarna att Emil är fast besluten att vi ska springa ikväll och inte lockas ner i fördärvet av mig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.

Fiskpinnetacos! 😍

Fredagsmys och firande av internationella champagnedagen. Välstekta och knapriga fiskpinnar tillsammans med finriven spetskål, avokado, gurka, sockerärtor, majonnäs, picklad rödlök och en hemgjord mango- och tomatsalsa. Mums!  Till detta blev det en flaska skumpa. En flaska som vi hade fått i present av vänner.