Banan&Chokladcupcake med Skumbanansfluff
Här kommer receptet på de mumsig cupcakes jag serverade mina brudar ihelgen. Tänk på att börja med fluffet i god tid och att "muffinesen" blir bäst om man bakar dem dagen innan och låter dem stå inplastade på ett fat över natten. =)
Cupcakes:en
2ägg
1.5dl socker
2st leopardbananer
100g smält smör
100g mörk choklad
1dl filmjölk (alt. 1dl turkisk yoghurt)
1msk fin kakao
4dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
2-3tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200grader C. Börja att vispa ägg och socker pössigt. Därefter vispar du ner bananerna i blandningen. Använd elvispen! Smält smöret i en gryta, rör ned bitar av chokladen så att den smälter i smöret. Rör ner chokladsmöret och filmjölken i bananäggröran. Tillsist tillsätter du de torra ingredienserna. Smeten räcker till ca 15 muffinsar. Fyll bara formen till 2/3delar.
Skumbanansfluff:
1dl grädde
80g skummbananer
2dl grädde
några droppar gul karamellfärg.
Smält skumbananerna i 1dl varm vispgrädde på spisen. Kontrollera att blandningen inte bränner fast eller kokar. Då bananerna har smält rör du i resten av grädden och låter det stå kallt i ca 6timmar. Tillsätt lite karamellfärg för att få finare färg... Vispa upp till ett fint fluff.
Här kommer receptet på de mumsig cupcakes jag serverade mina brudar ihelgen. Tänk på att börja med fluffet i god tid och att "muffinesen" blir bäst om man bakar dem dagen innan och låter dem stå inplastade på ett fat över natten. =)


2ägg
1.5dl socker
2st leopardbananer
100g smält smör
100g mörk choklad
1dl filmjölk (alt. 1dl turkisk yoghurt)
1msk fin kakao
4dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
2-3tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200grader C. Börja att vispa ägg och socker pössigt. Därefter vispar du ner bananerna i blandningen. Använd elvispen! Smält smöret i en gryta, rör ned bitar av chokladen så att den smälter i smöret. Rör ner chokladsmöret och filmjölken i bananäggröran. Tillsist tillsätter du de torra ingredienserna. Smeten räcker till ca 15 muffinsar. Fyll bara formen till 2/3delar.
Skumbanansfluff:
1dl grädde
80g skummbananer
2dl grädde
några droppar gul karamellfärg.
Smält skumbananerna i 1dl varm vispgrädde på spisen. Kontrollera att blandningen inte bränner fast eller kokar. Då bananerna har smält rör du i resten av grädden och låter det stå kallt i ca 6timmar. Tillsätt lite karamellfärg för att få finare färg... Vispa upp till ett fint fluff.
Kommentarer