Fortsätt till huvudinnehåll

Banankaka!

Såg att vi hade en leopardbanan i fruktskålen hemma och här på jobbet har vi massor. Ska ta och smyga med mig någon hem för att baka en variant av Bagarstugans Banankaka. Bostadsrättsföreningens styrelse ska ha möte och då skulle den bli perfekt. Tänkte dock modifiera receptet och skippa kaffet, mest för att jag inte gillar kaffe... ;)
Här kommer hennes recept:

3 ägg
2 dl strösocker
2-3 leopardbananer
100 g smält smör
0,5 dl mjölk
0,5 dl kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl.

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt bananerna och fortsätt vispa. Vispen mosar de lagom mycket. Häll i det smälta smör och mjölken. Det är nu du ska tillsätta kaffet men det hoppar jag. Ta en annan skål och blanda där i vaniljsocket, bakpulvert och vetemjölet. Blanda allt ordentligt. Häll i välsmord form. Grädda ca 45 minuter. Låt kallna innan du stjälper upp den!

Kommentarer

Anna sa…
Hehe, de rosa consen har jag också haft ögonen på, de är jävligt snygga! =p

Fint, då gör jag ett nytt försök med de rosa skorna helt enkelt. Lycka till med all bakning!
Vad roligt att du vill vara med i min utlottning=)

Vad gott det lät med banankaka, det var evigheter sedan jag åt. Kunde inte låta bli att le när jag läste inlägget före. En företagsam herre som tydligen tycker om det du bakar=D

Nu hoppas vi på tur!
Hälsningar,
Regina

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .