Fortsätt till huvudinnehåll

Bitter!

Ibland kan jag bli så jäkla bitter.. på livet och dess orättvisor. Vanligtvis är jag ju ganska glad, förhoppningsfull och upplever livet som generöst. Idag är inte en sådan dag!!! Kanske kan bero på att jag har varit uppe typ 20ggr i natt.

Igår fick jag för mig att vara duktig och frosta ur frysen. Det ledde till att jag har gjort en tjälknöl av ett köttstycke jag hittade i frysen. Faaaaan vilken tid det tar! Ännu värre blir det när man använder en ECO-funktion i ugnen. Lät ju så himla bra; sparar 25% energi och ökar tillagningstiden nämnvärt. Kött klumpen vägde ju bara 800g.. borde ju inte tagit så lång tid att få upp den till 70grader! Det tog 12timmar innan jag gav upp.. sovit så j*kla dåligt då jag har varit rädd att missa larmet på tempmätaren. Ser inte fram emot att göra julskinkan!!! Inte iallafall just nu!

Hoppas att tjälknölen blir god nu bara =)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉