Fortsätt till huvudinnehåll

Surdegsbröd!

Jag fick en surdegskultur utav en gammal jobbarkompis. Här är resultatet. :-) Matade upp den med lite grovt rågmjöl dagen innan bakandet för att få en rejäl fart på jäsandet. Sen blandade jag i:

5dl ljummet vatten
1tsk salt
7dl vetemjöl special
25g olja

Blandade allt riktigt väl och lät allt jäsa i rumstemp över natten. På morgonen hällde jag ut degen på ett bakplåtspapper och lät den jäsa ytterligare 30min. Bakade den på hög värme dvs 225g i ca 40min.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Kommentarer

Helena sa…
oh! Så gott det ser ut.skicka hit är du snäll :)
syss sa…
Bra jobbat Syss-sysslare! Du är bäst på att få saker gjort!

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .