Jag fick en surdegskultur utav en gammal jobbarkompis. Här är resultatet. :-) Matade upp den med lite grovt rågmjöl dagen innan bakandet för att få en rejäl fart på jäsandet. Sen blandade jag i:
5dl ljummet vatten
1tsk salt
7dl vetemjöl special
25g olja
Blandade allt riktigt väl och lät allt jäsa i rumstemp över natten. På morgonen hällde jag ut degen på ett bakplåtspapper och lät den jäsa ytterligare 30min. Bakade den på hög värme dvs 225g i ca 40min.
5dl ljummet vatten
1tsk salt
7dl vetemjöl special
25g olja
Blandade allt riktigt väl och lät allt jäsa i rumstemp över natten. På morgonen hällde jag ut degen på ett bakplåtspapper och lät den jäsa ytterligare 30min. Bakade den på hög värme dvs 225g i ca 40min.
Published with Blogger-droid v1.6.5
Kommentarer