Fortsätt till huvudinnehåll

Surdegsbröd!

Jag fick en surdegskultur utav en gammal jobbarkompis. Här är resultatet. :-) Matade upp den med lite grovt rågmjöl dagen innan bakandet för att få en rejäl fart på jäsandet. Sen blandade jag i:

5dl ljummet vatten
1tsk salt
7dl vetemjöl special
25g olja

Blandade allt riktigt väl och lät allt jäsa i rumstemp över natten. På morgonen hällde jag ut degen på ett bakplåtspapper och lät den jäsa ytterligare 30min. Bakade den på hög värme dvs 225g i ca 40min.
Published with Blogger-droid v1.6.5

Kommentarer

Helena sa…
oh! Så gott det ser ut.skicka hit är du snäll :)
syss sa…
Bra jobbat Syss-sysslare! Du är bäst på att få saker gjort!

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!