Fortsätt till huvudinnehåll

Miljöbov men ack så gott!

Jag är en stoooor miljöbov. Bara så att ni vet!
 
Inte ofta men någon gång (alltid på en torsdag) så tassar jag till La Maison Francaise. Det är en liten butik som erbjuder en känsla av Frankrike i Sverige. Dofter, färger och stämningen i butiken. =)
Vet inte när jag blev ett sådan fan av Frankrike men kanske beror det på att jag längtar till Frankrike? Vi har ju en 14 dagars skidsemester inplanerad i mars.
 
Anledningen till att jag går dit på torsdagar är att de då får en flygleverans av ett surdegsböd bakat i Paris på det berömda POILANE bageriet.
Helt galet att att jag köper ett bröd som har flygit från Paris! Det är inte billigt MEN det är så himla gott!  
 
Butiken La Maison Francaise finner ni på Södra Larmgatan dvs hyfsat nära biopalatset...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krya på dig hälsning!

Har fått en "Krya på dig hälsning" från kollegorna på jobbet. Vet att det är Elisabeth som har tänkt till och genomfört  det men jag blev hemskt glad. Tack! :) Igår fick jag reda på av en slump att jag hade en tid för magnetröngten kl 19.30.  Nä, ni läste inte fel. Jag var kallad till det otroligt märkliga tiden 19.30. Nåja, tiden passade mig utmärkt så jag studsade...? Nä,  haltade dit. Det tog ca 20min att vara i den där maskinen. Ett jäkla oväsende må jag säga men jag fick hörselkåpor med radio i. Nu är det bara att vänta på domen. Vad är det? Främre korsband, bakre korsband, menisken och eller ledband. Kombinationerna är oändliga.  Hoppas dock på frisk. ;)

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.

Chokladkuber al'a Per Moberg!

Varför göra cholkadbollar när man kan göra chokladkuber? Mycket smidigt då jag pressade ner smeten i en matlåda som gjorde grundplåten till mina kuber. 3dl havregryn 1dl strösocker 3msk kakaopulver 2msk starkt kaffe 100g smör Alla sidor täcks med kokos.  Smakar bäst om de serveras kylskåpskalla. Vad tycker ni förresten om mina fairtrade rosor? De är inne på tredje veckan. Fantastiskt fina fortfarande.