
Äntligen har jag fått ordning på mina bilder. Har tyvärr haft förmycket att göra... både här hemma och på jobbet. Har äntligen fått prototypen som jag har jobbat med hela sommaren. Blev att plocka på sig blåstället och ställa sig och skruva. Skoj =)
Appropå skoj: Det är roligt att baka och det får Emils kvällsskift dra nytta av. =)
I tisdags så bakade jag Äppelcupcakes med crunch och med crunch så menar jag att jag toppade mina ljuvliga äppelmuffins med smuldeg. Receptet på dessa godbita kan användar på olika sätt: Megastora cupcakes som mina eller som en stor kaka. Tänk på att att läsa igenom hela receptet innan du börjar baka! =)
Sätt på ugnen på 175grader C.
Smuldegen:
50g smör
1dl strösocker
1dl havregryn
0.5dl vetemjöl
Nyp ihop sanbbt och kvickt och sätt in i kylen alternativt frysen tills att Cupcakesen ska in i ugnen.
Cupcakesen:
2 ägg
½dl socker
2½ vetemjöl
50g smält smör
½ tsk vaniljpulver
2msk grädde
2tsk bakpulver
Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Tillsätt äggen en och en. Rör därefter ner grädden ,vetemjölet och bakpulvert. Klicka upp smeten i formarna.
3 st goda äpplen
1tsk kanel
1msk strösocker
½tsk kardemumma
Hacka äpplena i centermeter stora bitar och skaka runt dem i en påse med sockret och kryddorna. Lägg de kryddade äppelbitarna på muffinssmeten.
Hoppas att ni lyckas! =)
Kommentarer