Fortsätt till huvudinnehåll

Äppelcupecakes med crunch!




Äntligen har jag fått ordning på mina bilder. Har tyvärr haft förmycket att göra... både här hemma och på jobbet. Har äntligen fått prototypen som jag har jobbat med hela sommaren. Blev att plocka på sig blåstället och ställa sig och skruva. Skoj =)

Appropå skoj: Det är roligt att baka och det får Emils kvällsskift dra nytta av. =)

I tisdags så bakade jag Äppelcupcakes med crunch och med crunch så menar jag att jag toppade mina ljuvliga äppelmuffins med smuldeg. Receptet på dessa godbita kan användar på olika sätt: Megastora cupcakes som mina eller som en stor kaka. Tänk på att att läsa igenom hela receptet innan du börjar baka! =)



Sätt på ugnen på 175grader C.

Smuldegen:
50g smör
1dl strösocker
1dl havregryn
0.5dl vetemjöl
Nyp ihop sanbbt och kvickt och sätt in i kylen alternativt frysen tills att Cupcakesen ska in i ugnen.

Cupcakesen:
2 ägg
½dl socker
2½ vetemjöl
50g smält smör
½ tsk vaniljpulver
2msk grädde
2tsk bakpulver

Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Tillsätt äggen en och en. Rör därefter ner grädden ,vetemjölet och bakpulvert. Klicka upp smeten i formarna.

3 st goda äpplen
1tsk kanel
1msk strösocker
½tsk kardemumma

Hacka äpplena i centermeter stora bitar och skaka runt dem i en påse med sockret och kryddorna. Lägg de kryddade äppelbitarna på muffinssmeten.


Hoppas att ni lyckas! =)

Kommentarer

Systera din sa…
Åh vilka söta äpple. Gott värre!

Populära inlägg i den här bloggen

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉