Fortsätt till huvudinnehåll

Glass i stora lass!

Har bjusat grabbarna nere i produktion på glasstårta idag pga att de har hjälpt mig med så satans mkt det senaste. De är guld värda! Så vad bjussade jag på?! Jo, resultatet har ni redan sett på bilderna ovan och receptet och inspirationen till dekorationen kommer från Linnéas Skafferi.
 
Kan bara hålla med henne : OTROLIGT och LÄTT att göra. Det kommer bli fler gånger var så säkra! =)
 
Recept till 5-6portioner glass
 5dl vispgrädde
1burk sötad kondenserad mjölk
Smaksättare: 100gram nutella +50 gram välhackade hasselnötter
 
Vispa grädden lätt och tillsätt den kondenserade mjölken.Kör ett tag till med elvispen så att du får en slätsmet och blanda sedan i nutellan och nötterna. Nu kan du blanda till en slät smet igen. Häll upp i en springform/sockerkaksform och låt stå i frysen minst 6h.
Ta fram ca 10-20 min innan servering.
 
Har kollat runt på en del bloggar och det finns en mängd olika smaksättare så som punsch, lemoncurd, jordnötssmör. Tänkt på om det finns fruktsyra i smaksättaren så blanda i den försiktigt så att blandningen inte skär sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krya på dig hälsning!

Har fått en "Krya på dig hälsning" från kollegorna på jobbet. Vet att det är Elisabeth som har tänkt till och genomfört  det men jag blev hemskt glad. Tack! :) Igår fick jag reda på av en slump att jag hade en tid för magnetröngten kl 19.30.  Nä, ni läste inte fel. Jag var kallad till det otroligt märkliga tiden 19.30. Nåja, tiden passade mig utmärkt så jag studsade...? Nä,  haltade dit. Det tog ca 20min att vara i den där maskinen. Ett jäkla oväsende må jag säga men jag fick hörselkåpor med radio i. Nu är det bara att vänta på domen. Vad är det? Främre korsband, bakre korsband, menisken och eller ledband. Kombinationerna är oändliga.  Hoppas dock på frisk. ;)

Semester

Vi har varit i Österrike på semester. En härlig skidresa som satt som en smäck.  Vi tog tåget ner och det var faktiskt ganska ok att resa sånär på att totala restiden blev väldigt lång. Speciellt hem då det tog över 24h att komma från Wagrain till vårt hem. Nåja, vi var nöjda med att klimatavtrycket för vår resa var lågt. 

Semla från Coop

Coop Avenyn har ett eget bageri och vi är bara tvungna att köpa från dem.   ❤ Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning. •Pris: 27.5kr kostar denna semla. 4P •Bullen: Luftig och lätt bulle! Den luktar gott och smakar utmärkt av kardemumma. Storleken på Coop Avenyns semla är bra. 3P •Grädde: Grädden på denna semla är god. Den är som många andra vi har testat denna säsong naturell dvs utan tillsatser av socker, vanilj eller annat. 3P •Mandelmassa: Riklig mängd av hemgjord mandelmassa som får denna panel på fall. Den är tjock, krämig med goda bitar av mandel. Den är aningen söt och därför tar den ej hem full pott. 4P •Totalbedömning: 14P Det är som ni kan se en trekantsemla. WE LIKE!!  Lite misshandlad i transporten men den var ingen skönhet från början.  Denna semlan är god, mycket god men det visste vi redan. Coop Avenyns semla var en av våra favoriter förra året och den gjorde oss inte besvikna i år ...