Fortsätt till huvudinnehåll

Glass i stora lass!

Har bjusat grabbarna nere i produktion på glasstårta idag pga att de har hjälpt mig med så satans mkt det senaste. De är guld värda! Så vad bjussade jag på?! Jo, resultatet har ni redan sett på bilderna ovan och receptet och inspirationen till dekorationen kommer från Linnéas Skafferi.
 
Kan bara hålla med henne : OTROLIGT och LÄTT att göra. Det kommer bli fler gånger var så säkra! =)
 
Recept till 5-6portioner glass
 5dl vispgrädde
1burk sötad kondenserad mjölk
Smaksättare: 100gram nutella +50 gram välhackade hasselnötter
 
Vispa grädden lätt och tillsätt den kondenserade mjölken.Kör ett tag till med elvispen så att du får en slätsmet och blanda sedan i nutellan och nötterna. Nu kan du blanda till en slät smet igen. Häll upp i en springform/sockerkaksform och låt stå i frysen minst 6h.
Ta fram ca 10-20 min innan servering.
 
Har kollat runt på en del bloggar och det finns en mängd olika smaksättare så som punsch, lemoncurd, jordnötssmör. Tänkt på om det finns fruktsyra i smaksättaren så blanda i den försiktigt så att blandningen inte skär sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉