Har bjusat grabbarna nere i produktion på glasstårta idag pga att de har hjälpt mig med så satans mkt det senaste. De är guld värda! Så vad bjussade jag på?! Jo, resultatet har ni redan sett på bilderna ovan och receptet och inspirationen till dekorationen kommer från Linnéas Skafferi.
Kan bara hålla med henne : OTROLIGT och LÄTT att göra. Det kommer bli fler gånger var så säkra! =)
Recept till 5-6portioner glass
5dl vispgrädde
1burk sötad kondenserad mjölk
Smaksättare: 100gram nutella +50 gram välhackade hasselnötter
Vispa grädden lätt och tillsätt den kondenserade mjölken.Kör ett tag till med elvispen så att du får en slätsmet och blanda sedan i nutellan och nötterna. Nu kan du blanda till en slät smet igen. Häll upp i en springform/sockerkaksform och låt stå i frysen minst 6h.
Ta fram ca 10-20 min innan servering.
Har kollat runt på en del bloggar och det finns en mängd olika smaksättare så som punsch, lemoncurd, jordnötssmör. Tänkt på om det finns fruktsyra i smaksättaren så blanda i den försiktigt så att blandningen inte skär sig.
Kommentarer