I helgen var jag ju och besökte vännerna på Allhemsvägen 2. Vi matnördade oss nästan hela helgen igenom vilket var väldigt skönt för både mage och själ. =) På lördagen så gjorde Sigge raviolis och jag höftade ihop en pastasås till dessa. Nu har jag fått frågan vad jag hade i den och det vet jag knappt själv. =/
Det är så typiskt då den blev rikigt god om jag så får säga det själv. Vet att jag hade 3-4 stycken olika former av lök, sotade paprikor, tomat och kapris. Här nedan kommer ett recept som troligen kommer resultera i samma sak som ni kan se på bilden. =)
Trollets Pastasås
Ca 4 port:
½ Sotad paprika
3st soltorkade tomater
½ solovitlök
1st stor lök
5cm purjolök
1st scharlottenlök
10st körsbärstomater
1msk tomatpuré
6-7 st kaprisar.
Grönskasbuljong
½ dl rödvinsvinäger
Salt, peppar, paprikakrydda
Smör
Börja att sota paprikan i en grillpanna. Se till att skalet blir svart och pilla sedan av det och skär paprikan i hyfsat små bitar. Hacka all lök och de soltorkade tomaterna superfint. I med en rejäl klick smör i en gryta och bryn löken och de soltorkade tomaterna. Dela körsbärstomaterna i kvartar och släng ner dem i grytan. Tillsätt sedan paprikan, tomatpurén, rödvinsvinägern och 2dl vatten. Låt stå och puttra på medelvärme. Hacka kaprisarna i lite mindre bitar och släng ner dem i grytan. Tillsätt mer vatten och ½grönsaksbuljongtärning. Krydda och smaka av. Låt det stå å puttra mer.
Rödvinsvinäger går med all säkerhet att byta ut mot rödvin/vitt vin. Körsbärstomaterna kan säkert ersättas med konserverade körsbärstomater.
Kommentarer