Fortsätt till huvudinnehåll

Pastasås

I helgen var jag ju och besökte vännerna på Allhemsvägen 2. Vi matnördade oss nästan hela helgen igenom vilket var väldigt skönt för både mage och själ. =)  På lördagen så gjorde Sigge raviolis och jag höftade ihop en pastasås till dessa. Nu har jag fått frågan vad jag hade i den och det vet jag knappt själv. =/
 
Det är så typiskt då den blev rikigt god om jag så får säga det själv. Vet att jag hade 3-4 stycken olika former av lök, sotade paprikor, tomat och kapris. Här nedan kommer ett recept som troligen kommer resultera i samma sak som ni kan se på bilden. =)
 
Trollets Pastasås
 
Ca 4 port:
 
½ Sotad paprika
3st soltorkade tomater
½ solovitlök
1st stor lök
5cm purjolök
1st scharlottenlök
10st körsbärstomater
1msk tomatpuré
6-7 st kaprisar.
Grönskasbuljong
½ dl rödvinsvinäger 
 
Salt, peppar, paprikakrydda
Smör
 
Börja att sota paprikan i en grillpanna. Se till att skalet blir svart och pilla sedan av det och skär paprikan i hyfsat små bitar. Hacka all lök och de soltorkade tomaterna superfint. I med en rejäl klick smör i en gryta och bryn löken och de soltorkade tomaterna. Dela körsbärstomaterna i kvartar och släng ner dem i grytan. Tillsätt sedan paprikan, tomatpurén, rödvinsvinägern och 2dl vatten. Låt stå och puttra på medelvärme. Hacka kaprisarna i lite mindre bitar och släng ner dem i grytan. Tillsätt mer vatten och ½grönsaksbuljongtärning. Krydda och smaka av. Låt det stå å puttra mer. 
 
Rödvinsvinäger går med all säkerhet att byta ut mot rödvin/vitt vin. Körsbärstomaterna kan säkert ersättas med konserverade körsbärstomater.  
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉