Fortsätt till huvudinnehåll

Pastasås

I helgen var jag ju och besökte vännerna på Allhemsvägen 2. Vi matnördade oss nästan hela helgen igenom vilket var väldigt skönt för både mage och själ. =)  På lördagen så gjorde Sigge raviolis och jag höftade ihop en pastasås till dessa. Nu har jag fått frågan vad jag hade i den och det vet jag knappt själv. =/
 
Det är så typiskt då den blev rikigt god om jag så får säga det själv. Vet att jag hade 3-4 stycken olika former av lök, sotade paprikor, tomat och kapris. Här nedan kommer ett recept som troligen kommer resultera i samma sak som ni kan se på bilden. =)
 
Trollets Pastasås
 
Ca 4 port:
 
½ Sotad paprika
3st soltorkade tomater
½ solovitlök
1st stor lök
5cm purjolök
1st scharlottenlök
10st körsbärstomater
1msk tomatpuré
6-7 st kaprisar.
Grönskasbuljong
½ dl rödvinsvinäger 
 
Salt, peppar, paprikakrydda
Smör
 
Börja att sota paprikan i en grillpanna. Se till att skalet blir svart och pilla sedan av det och skär paprikan i hyfsat små bitar. Hacka all lök och de soltorkade tomaterna superfint. I med en rejäl klick smör i en gryta och bryn löken och de soltorkade tomaterna. Dela körsbärstomaterna i kvartar och släng ner dem i grytan. Tillsätt sedan paprikan, tomatpurén, rödvinsvinägern och 2dl vatten. Låt stå och puttra på medelvärme. Hacka kaprisarna i lite mindre bitar och släng ner dem i grytan. Tillsätt mer vatten och ½grönsaksbuljongtärning. Krydda och smaka av. Låt det stå å puttra mer. 
 
Rödvinsvinäger går med all säkerhet att byta ut mot rödvin/vitt vin. Körsbärstomaterna kan säkert ersättas med konserverade körsbärstomater.  
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krya på dig hälsning!

Har fått en "Krya på dig hälsning" från kollegorna på jobbet. Vet att det är Elisabeth som har tänkt till och genomfört  det men jag blev hemskt glad. Tack! :) Igår fick jag reda på av en slump att jag hade en tid för magnetröngten kl 19.30.  Nä, ni läste inte fel. Jag var kallad till det otroligt märkliga tiden 19.30. Nåja, tiden passade mig utmärkt så jag studsade...? Nä,  haltade dit. Det tog ca 20min att vara i den där maskinen. Ett jäkla oväsende må jag säga men jag fick hörselkåpor med radio i. Nu är det bara att vänta på domen. Vad är det? Främre korsband, bakre korsband, menisken och eller ledband. Kombinationerna är oändliga.  Hoppas dock på frisk. ;)

Semester

Vi har varit i Österrike på semester. En härlig skidresa som satt som en smäck.  Vi tog tåget ner och det var faktiskt ganska ok att resa sånär på att totala restiden blev väldigt lång. Speciellt hem då det tog över 24h att komma från Wagrain till vårt hem. Nåja, vi var nöjda med att klimatavtrycket för vår resa var lågt. 

Semla från Coop

Coop Avenyn har ett eget bageri och vi är bara tvungna att köpa från dem.   ❤ Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning. •Pris: 27.5kr kostar denna semla. 4P •Bullen: Luftig och lätt bulle! Den luktar gott och smakar utmärkt av kardemumma. Storleken på Coop Avenyns semla är bra. 3P •Grädde: Grädden på denna semla är god. Den är som många andra vi har testat denna säsong naturell dvs utan tillsatser av socker, vanilj eller annat. 3P •Mandelmassa: Riklig mängd av hemgjord mandelmassa som får denna panel på fall. Den är tjock, krämig med goda bitar av mandel. Den är aningen söt och därför tar den ej hem full pott. 4P •Totalbedömning: 14P Det är som ni kan se en trekantsemla. WE LIKE!!  Lite misshandlad i transporten men den var ingen skönhet från början.  Denna semlan är god, mycket god men det visste vi redan. Coop Avenyns semla var en av våra favoriter förra året och den gjorde oss inte besvikna i år ...