Fortsätt till huvudinnehåll

Pastasås

I helgen var jag ju och besökte vännerna på Allhemsvägen 2. Vi matnördade oss nästan hela helgen igenom vilket var väldigt skönt för både mage och själ. =)  På lördagen så gjorde Sigge raviolis och jag höftade ihop en pastasås till dessa. Nu har jag fått frågan vad jag hade i den och det vet jag knappt själv. =/
 
Det är så typiskt då den blev rikigt god om jag så får säga det själv. Vet att jag hade 3-4 stycken olika former av lök, sotade paprikor, tomat och kapris. Här nedan kommer ett recept som troligen kommer resultera i samma sak som ni kan se på bilden. =)
 
Trollets Pastasås
 
Ca 4 port:
 
½ Sotad paprika
3st soltorkade tomater
½ solovitlök
1st stor lök
5cm purjolök
1st scharlottenlök
10st körsbärstomater
1msk tomatpuré
6-7 st kaprisar.
Grönskasbuljong
½ dl rödvinsvinäger 
 
Salt, peppar, paprikakrydda
Smör
 
Börja att sota paprikan i en grillpanna. Se till att skalet blir svart och pilla sedan av det och skär paprikan i hyfsat små bitar. Hacka all lök och de soltorkade tomaterna superfint. I med en rejäl klick smör i en gryta och bryn löken och de soltorkade tomaterna. Dela körsbärstomaterna i kvartar och släng ner dem i grytan. Tillsätt sedan paprikan, tomatpurén, rödvinsvinägern och 2dl vatten. Låt stå och puttra på medelvärme. Hacka kaprisarna i lite mindre bitar och släng ner dem i grytan. Tillsätt mer vatten och ½grönsaksbuljongtärning. Krydda och smaka av. Låt det stå å puttra mer. 
 
Rödvinsvinäger går med all säkerhet att byta ut mot rödvin/vitt vin. Körsbärstomaterna kan säkert ersättas med konserverade körsbärstomater.  
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hyttenrally

Sitter och njuter av solen i Saalbach...

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Jag överlevde!

Jag överlevde den drygt 30h långa fastan (började 21.15 den 21/9 och avslutade den kl 06.15 den 23/9.) Jag dog inte och inte var det så farligt heller. Hade förvisso 2 tillfällen då det var svårt:   1.        När jag kom hem från jobbet och väntade på att jag skulle få gå på styrelsemötet med brf. 2.        När ordföranden meddelade att vi hade blivit bjudna till en av affärsinnehavarna på lättare förtäring som visade sig vara vin och gudomligt goda snittar.   Nej, jag smakade inte på dem men jag förstod på övriga styrelsens smaskande att de var goda…   Idag tänkte jag i alla fall falla tillbaka på en annan gammal vana: LCHF! Dvs inga kolhydrater. Började frukosten med 2 stekta ägg och ett stort glas mjölk. Riktigt mumsigt! Nu till lunch har jag tänkt att äta någon god sallad. Får se om det finns någon utan pasta och annat elände. =)   Ikväll blir det nog svårare då vi (jag, E och hans papp...