Fortsätt till huvudinnehåll

Eastbourne

Vi har varit i den lilla sommar- och pensionärsstaden Eastbourne som ligger på  Englands sydkust. Det var inte mycket liv i den då vi kom, kanske på grund av den storm som då drabbade stan. Fick ett otroligt lyxigt rum på Cavendish Spa hotel för typ 580kr/natt. Dessutom ingick det en lyxig frukost.

Anledningen till vårt besök i denna stad beror på att Erics 96åriga mormor Elvira Wiseman bor där. En kvinna jag har hört mycket om och ärligt talat var lite rädd för att möta. Hälften irlänsk och hälften spanjorska. Hon ska visst skrämt livet ur Erics kusins fru så att de gick efter 20min 😨😨😨.

Men det visade sig att jag hade inte så mycket att frukta från denna kvinna förutom hennes förkärlek till whisky. Återkommer till whiskyn snart.

Elvira visade sig vara en otroligt trevlig, intelligent, intressant och skarpsynt kvinna. Tyvärr hade hon fått en stroke som medförde att hon inte längre kunde gå längre men förutom det var hon en riktig lady. Hon berättade gärna hur hennes liv inom försvaret var under ww2 och hur trist hon tyckte det var att återgå till livet som hemmafru. Men hon följde ofta med Erics morfar på affärsresor till Spanien. Han handlade med kvicksilver en tid och Spanien var stor producent av kvicksilver.

Åter till whiskyn. Erics morfar har dessutom varit exportör av whiskyn Famous Grouse och därför serverade Elvira oss det. Det var inga små glas utan drickaglas. Frustar till av bara tanken på whisky nu. 😂

På 1.5h så hade Erics 96åriga mormor (hon fyller idag den 5jan) fyllt mig upp så jag var tvungen att ta en liten powernap på 2h i gästrummet.
Hon blundade visst lite hon oxå men bara 20min enligt Eric. 😂😂😂

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉