Fortsätt till huvudinnehåll

Tunnbröd

Vi har börjat att äta mer indisk mat och därmed även vegitariskt. För att bli riktift mätta och goa i magen så bakar vi tunnbröd att ha till.

6 st små Tunnbröd

1.25 dl ljummet mjölk
1msk matolja 
3 dl vetemjöl special
1/8 färsk jäst (ca 8g)
0.5 tsk salt


Gör såhär:
Blanda jäst  med ljummet mjölk och olja i en bunke. Tillsätt mjöl, jäst och salt och rör om med en träslev eller kör i bakmaskinen tills allting blir ordentligt blandat.

Knåda degen en bra stund, 5-8 min. Täck bunken med plast och låt vila i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Dela degen i 6 delar och forma till bollar. Täck ordentligt med en bakhandduk och låt vila i 15 min. Förbered en tallrik med 2 bakhanddukar på som du ska täcka brödet med, en stekpanna och en stekspade.

Hetta upp stekpannan på högsta värmen.Kavla ut en boll till ca 10-15 cm i diameter. De ska vara ca 2-3 mm tunna. Lägg degen i den varma stekpannan (utan olja) och stek brödet. Det ska bildas bubblor och brödet ska få en fin färg. Stek inte för länge, det räcker med ca 1 min på varje sida. Lägg brödet mellan handdukarna och täck ordentligt. Fortsätt steka alla bröd och stapla dem på varandra, se till att de alltid är övertäckta. Brödet är allra godast nygräddat, servera dem gärna varma. 

Detta recept har modifierats men kommer ursprungligen från: zeinas kitchen

Uppdatering 2019-09-22:

Kommentarer

Anna sa…
Tack för tipset! Testade idag, mycket gott!!

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Blod!

Lyckades idag på eftermiddagen  med konststycket att dra huvudet i en av våra vägghängda hyllor. Resultatet är ett hack i hårbotten och en del blod. Ska erkänna att det gjorde ap-ont. 🤕😢😭 Aksel visade dock talangen att försöka trösta mamma. 😍 Blev sittandes med en kompress och en påse djupfrysta ärtor på huvudet tills snärtan och blödningen avtog. Det tog 1.5h..  Vet inte riktigt hur jag nu ska göra: tvätta huvudet och riskera att det börjar blöda igen eller låta det vara och vara lite "strawberry red" i håret. 😉

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.