Fortsätt till huvudinnehåll

Tunnbröd

Vi har börjat att äta mer indisk mat och därmed även vegitariskt. För att bli riktift mätta och goa i magen så bakar vi tunnbröd att ha till.

6 st små Tunnbröd

1.25 dl ljummet mjölk
1msk matolja 
3 dl vetemjöl special
1/8 färsk jäst (ca 8g)
0.5 tsk salt


Gör såhär:
Blanda jäst  med ljummet mjölk och olja i en bunke. Tillsätt mjöl, jäst och salt och rör om med en träslev eller kör i bakmaskinen tills allting blir ordentligt blandat.

Knåda degen en bra stund, 5-8 min. Täck bunken med plast och låt vila i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Dela degen i 6 delar och forma till bollar. Täck ordentligt med en bakhandduk och låt vila i 15 min. Förbered en tallrik med 2 bakhanddukar på som du ska täcka brödet med, en stekpanna och en stekspade.

Hetta upp stekpannan på högsta värmen.Kavla ut en boll till ca 10-15 cm i diameter. De ska vara ca 2-3 mm tunna. Lägg degen i den varma stekpannan (utan olja) och stek brödet. Det ska bildas bubblor och brödet ska få en fin färg. Stek inte för länge, det räcker med ca 1 min på varje sida. Lägg brödet mellan handdukarna och täck ordentligt. Fortsätt steka alla bröd och stapla dem på varandra, se till att de alltid är övertäckta. Brödet är allra godast nygräddat, servera dem gärna varma. 

Detta recept har modifierats men kommer ursprungligen från: zeinas kitchen

Uppdatering 2019-09-22:

Kommentarer

Anna sa…
Tack för tipset! Testade idag, mycket gott!!

Populära inlägg i den här bloggen

Krya på dig hälsning!

Har fått en "Krya på dig hälsning" från kollegorna på jobbet. Vet att det är Elisabeth som har tänkt till och genomfört  det men jag blev hemskt glad. Tack! :) Igår fick jag reda på av en slump att jag hade en tid för magnetröngten kl 19.30.  Nä, ni läste inte fel. Jag var kallad till det otroligt märkliga tiden 19.30. Nåja, tiden passade mig utmärkt så jag studsade...? Nä,  haltade dit. Det tog ca 20min att vara i den där maskinen. Ett jäkla oväsende må jag säga men jag fick hörselkåpor med radio i. Nu är det bara att vänta på domen. Vad är det? Främre korsband, bakre korsband, menisken och eller ledband. Kombinationerna är oändliga.  Hoppas dock på frisk. ;)

Semester

Vi har varit i Österrike på semester. En härlig skidresa som satt som en smäck.  Vi tog tåget ner och det var faktiskt ganska ok att resa sånär på att totala restiden blev väldigt lång. Speciellt hem då det tog över 24h att komma från Wagrain till vårt hem. Nåja, vi var nöjda med att klimatavtrycket för vår resa var lågt. 

Semla från Coop

Coop Avenyn har ett eget bageri och vi är bara tvungna att köpa från dem.   ❤ Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning. •Pris: 27.5kr kostar denna semla. 4P •Bullen: Luftig och lätt bulle! Den luktar gott och smakar utmärkt av kardemumma. Storleken på Coop Avenyns semla är bra. 3P •Grädde: Grädden på denna semla är god. Den är som många andra vi har testat denna säsong naturell dvs utan tillsatser av socker, vanilj eller annat. 3P •Mandelmassa: Riklig mängd av hemgjord mandelmassa som får denna panel på fall. Den är tjock, krämig med goda bitar av mandel. Den är aningen söt och därför tar den ej hem full pott. 4P •Totalbedömning: 14P Det är som ni kan se en trekantsemla. WE LIKE!!  Lite misshandlad i transporten men den var ingen skönhet från början.  Denna semlan är god, mycket god men det visste vi redan. Coop Avenyns semla var en av våra favoriter förra året och den gjorde oss inte besvikna i år ...