Vi har börjat att äta mer indisk mat och därmed även vegitariskt. För att bli riktift mätta och goa i magen så bakar vi tunnbröd att ha till.
6 st små Tunnbröd
1.25 dl ljummet mjölk
1msk matolja
3 dl vetemjöl special
1/8 färsk jäst (ca 8g)
0.5 tsk salt
Gör såhär:
Blanda jäst med ljummet mjölk och olja i en bunke. Tillsätt mjöl, jäst och salt och rör om med en träslev eller kör i bakmaskinen tills allting blir ordentligt blandat.
Knåda degen en bra stund, 5-8 min. Täck bunken med plast och låt vila i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten.
Dela degen i 6 delar och forma till bollar. Täck ordentligt med en bakhandduk och låt vila i 15 min. Förbered en tallrik med 2 bakhanddukar på som du ska täcka brödet med, en stekpanna och en stekspade.
Hetta upp stekpannan på högsta värmen.Kavla ut en boll till ca 10-15 cm i diameter. De ska vara ca 2-3 mm tunna. Lägg degen i den varma stekpannan (utan olja) och stek brödet. Det ska bildas bubblor och brödet ska få en fin färg. Stek inte för länge, det räcker med ca 1 min på varje sida. Lägg brödet mellan handdukarna och täck ordentligt. Fortsätt steka alla bröd och stapla dem på varandra, se till att de alltid är övertäckta. Brödet är allra godast nygräddat, servera dem gärna varma.
Detta recept har modifierats men kommer ursprungligen från: zeinas kitchen
Kommentarer