Fortsätt till huvudinnehåll

Vad blir det för mat?

Vad ska vi äta till middag?
En av de vanligaste frågorna som ställs hemma hos oss. Oftast finns det bra råvaror hemma då E får lite smått och gott från jobbet. Men det svåra är att komma på vad vi ska göra med dem.
Har funderat på att testa på Middagsfrid alternativt Linas Matkasse. Båda företagen har provapåkassar för väldigt billig penning men jag är ändå tveksam.

Företagen skryter om att vi kommer få en lugn, skön stund tillsammans och att vi slipper arbetet med att planera och handla – varje dag. Att maten har hög matkvalitet och god variation på måltiderna. Recepten ska vara lätta att följa och tillagningstiden ligger runt en halvtimme...

Visst låter allt jättebra men jag blir ändå orolig, för det låter för bra. Är det någon som har testat?

Kommentarer

Anna sa…
Jag tror att Helene och Fredrik har testat det där, jag ska kolla vad de tycker!

Och nej, då ska du nog inte se Svinalängorna, det känns lite ovärt faktiskt. Och vi försöker planera in en Gbg helg, men det verkar vara sårare än vi trodde. Vi hade tänkt att komma sista helgen i Januari, men Helene och Fredrik som vi hade tänkt att bo hos ska till Sri Lanka då.. Jag håller er uppdaterade!
Anna sa…
Jag har inte testat.
Däremot kan jag tipsa om ICA.se och Icakuriren.se som har färdiga veckomatsedlar och annat enkelt och smart.
Fort har man slängt ihop en veckas handlingslista när man vet vad man ska äta. För det är ju nästan alltid bara fantasin som tryter....
Då blir det ungefär samma som "linas matkasse" - plus en tripp till affären per vecka, minus att man måste betala för servicen.

Annars kan jag tipsa om "skumbanansfluff" ;) Har försökt få igenom att det är en fullgod middag tre gånger i veckan ;)
Anna sa…
Det vore ju helt grymt! Har ni övernattningslägenhet på jobbet? Fy fan vad bra! =)

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola

Spaghetti, den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga. Detta passar ju en stressad karriärkvinna som mig som emellanåt ska sno ihop kvällsmat efter en lång arbetsdag. Denna rätt av Jamie Oliver är perfekt för oss för vi har nästan alltid allt som ingår hemma: räkor, vitt vin, chili och fräsch citron. Sedan så freebasar jag en aning oxå. Idag blev det grönkål istället för rucola och lite rödlök i.  Receptet kommer ur boken: Jamies Italien men ni kan även hitta det på denna  sidan. Till detta drack vi ur en av halvflaskorna som var kvar från gårdagens vinprovning. Gott är betyget. 

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.