I med mitt försök att bli av med de extrakilo min korsbansdoperation har givit mig så har jag så klart hakat på kåltrenden. Vem har inte?! ;)
Har iallafall redan tuggat mig igenom savoykål, vitkål,rödkål och blomkål och nu har turen kommit till grönkål.
Grönkål:
Har länge tittat misstänksamt på påsarna med grönkål som ligger i willy's butiken. Jag, som brukar kasta mig ut i grönsaksavdelningen var något tveksam, priset och de förutfattade meningarna om grönkålen har lixom gjort att jag har låtit bli att köpa påsen. "Grönkål är väl bara för übervegitarianer och yogafreak?!"
Anledningen till att en påse grönkål tillslut fick följa med hem till mig och Eric var den mat min vän Maria serverade mig i torsdags. Det var anka och ugnsbakade rotfrukter ink kål. Gott!
Nu var jag ju bara tvungen att pröva detta jag oxå. Resultatet blev godkänt med beröm. Både med grönkål bland rotfrukterna och som grönkålschips. Dock så ska jag säga att jag kommer inte bli någon hälsofantast som gör gröna smoothies. Nej tack!
Grönkål har i sig en ganska kraftig smak men ska försöka ha med lite i en sallad för att den ska kunna ge tuggmotstånd.
Chips av grönkål.
Jag tog ca 100g grönkål och la i en bunke. Sedan tog jag ca 1tsk olja i händena och därefter masserade grönkålen. Eric fick assistera med salt så vi slapp få olja överallt.
Därefter torkade vi bitar bladen i ugnen på svag värme under lång tid. Gott. Ska pröva med sesamolja för en nötigare smak. Vad tror ni om lite vinäger?
Kommentarer
Ni kan göra gränkålssoppa och ha i kokta ägg. Det är gott och mättande.