Årets tredje semla kommer från Steinbrenner&Nyberg och avnjuts en kall dag efter besök på Naturhistoriska museumet.
Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning.
•Pris: 40kr för denna semla är att konstatera att den är i det högre segmentet. 2P
•Bullen: Bra storlek, välgräddad med en mild och god smak av kardemumma. 3.5P
•Grädde: En luftig och väldimotionerad mängd grädde till semlan. Grädden är naturell och såklart vackert spritsad. 4P
•Mandelmassa: Denna semlan är den första där panelen inte är eniga! Vi är överens gällande att konsistens och att mängden mandelmassa är utmärkt. Sedan kommer skillnaderna. En panelmedlem tycker att mandelmassan är god med små bitar av mandel och att den är lagom söt. Den andra panelmedlem tycker inte att mandelmassan är god utan tycker sig känna en konstig bismak som den andra domaren inte känner. En domare ger mandelmassan 1P och den andre ger den 3P.
•Totalbedömning: En av oss tycker att detta var den bästa semlan och en av oss är besviken. Att den är vacker semla kan man inte bortse ifrån samt att det är en "trekantssemla" gör att betyget går upp. En av oss tycker att den är väl värd sitt pris på 40kr och en av oss är glad över att den blev bjuden. Semlan från Steinbrenner&Nyberg får därför 2 olika betyg. 10.5P och 12.5P
Kommentarer