Igår la jag upp en bild på rätten som blev först ut i vårt vegetariska nyårslöfte: Vegetarisk "köttffärsås" . Hittade receptet på Coops hemsida när jag sökte på belugalinser. Har modifierat det lite genom att byta ut Cream fraichen mot 1dl grädde och jag la till en finriven morot och lite finhackad paprika. Skulle kunna göra den vegansk genom att utesluta Cream fraiche/grädden.
4 PORTIONER
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl torkade belugalinser
400 g krossade tomater
2 dl Cream fraiche
2 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Smaka av med salt och peppar
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl torkade belugalinser
400 g krossade tomater
2 dl Cream fraiche
2 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Smaka av med salt och peppar
Gör såhär:
1 Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
2 Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.
Kommentarer