Fortsätt till huvudinnehåll

Vegetarisk kost

Igår la jag upp en bild på rätten som blev först ut i vårt vegetariska nyårslöfte: Vegetarisk "köttffärsås" . Hittade receptet på Coops hemsida när jag sökte på belugalinser. Har modifierat det lite genom att byta ut Cream fraichen mot 1dl grädde och jag la till en finriven morot och lite finhackad paprika. Skulle kunna göra den vegansk genom att utesluta Cream fraiche/grädden. 
4 PORTIONER
1 gul lök, finhackad
 2 vitlöksklyftor, rivna
 1 msk olivolja
 2 msk tomatpuré
 2 dl torkade belugalinser
 400 g krossade tomater
 2 dl Cream fraiche
 2 dl vatten
 1 tsk torkad oregano
 1 tsk torkad basilika
Smaka av med salt och peppar
Gör såhär:
1 Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
2 Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påskpyntar del 1

Tänker att i år ska vi ha påskpynt så jag börjar lite blygsamt så får vi se om det blir mer nästa år. I hallen: Söt liten kanin På ytterdörren har jag äntligen bytt ut granriskransen mot en björkriskrans. Min mamma hade alltid sådana. Aksel pysslade ihop en kyckling.

Dansk julmat

Såhär på annandagen så blev det traditionell dansk julmat; Flæskesteg, rødkål og brune kartofler. Inte så dumt med tanke på smakerna. Fläsket som är salt, rödkålen som är syrligt och slutligen de karameliserade potatisen. Allt går lite konstigt nog bra ihop.

Lyxfrukost hos syrran

Min söta rara snyggingsyster bjöd på lyxfrukost idag. Gottgott!