Fortsätt till huvudinnehåll

Vegetarisk kost

Igår la jag upp en bild på rätten som blev först ut i vårt vegetariska nyårslöfte: Vegetarisk "köttffärsås" . Hittade receptet på Coops hemsida när jag sökte på belugalinser. Har modifierat det lite genom att byta ut Cream fraichen mot 1dl grädde och jag la till en finriven morot och lite finhackad paprika. Skulle kunna göra den vegansk genom att utesluta Cream fraiche/grädden. 
4 PORTIONER
1 gul lök, finhackad
 2 vitlöksklyftor, rivna
 1 msk olivolja
 2 msk tomatpuré
 2 dl torkade belugalinser
 400 g krossade tomater
 2 dl Cream fraiche
 2 dl vatten
 1 tsk torkad oregano
 1 tsk torkad basilika
Smaka av med salt och peppar
Gör såhär:
1 Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
2 Rör ner linser, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min. Servera med pastan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fungerar blogg-appen igen?!

Hej fina vänner!  Länge sedan jag bloggade och mycket beror på att den app jag använder när jag bloggar inte viljat fungera.  Öppnade upp den och provade att trycka på knappen för att publicera ett inlägg jag gjort för länge sedan och den funderade! Hurra säger jag! 

Kattens dag!

Idag är det tydligen kattens dag och sen ca 4månader är vi kattlösa. Daisy somnade plötsligt in en solig junikväll i mitt sällskap.  Ingen förvaring om vad som skulle ske och det gick fort. Saknar henne något fruktansvärt. Mer än 15år som kattägare sätter sina spår. 

Pinsa

Detta var så himla gott; Pinsa med vår hemodlade Ostronskivling. Receptet hittade jag på Arlas hemsida. Se länk .