UPPDATERAD!! 11/1
Årets andra semla kommer från konditori Nordpolen i Vara.
Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning.
•Pris: -31kr Semlan kom med transport från Vara med min söta syster.😍❤ Tack! 4P
•Bullen: Bra storlek, luftig men väldigt anonym. Svarta korn av kardemumma men dessvärre väldigt lite smak av dessa. 2P
•Grädde: Vackert spritsad grädde med naturell smak. Grädden är lite hårt vispad och blir lite grynig när sätter skeden i den. 2P
•Mandelmassa: Nordpolen har inte snålar med mandelmassa! Det är nästan på gränsen till för mycket. Beror det på att semlan är en 'trekantssemla'? Mandelmassan är en finkornig massa där man finner lite större bitar av mandel men sockret dominerar. 3P
•Totalbedömning: 13P Kombinationen av grädden, den något anonyma bullen och de generösa mängden mandelmassa gör att betyget på Nordpolens semla är OK. Att äta den på plats hade nog förhöjt smaken då konditoriet är himla mysigt.
Kommentarer
Men vid närmare påseende så har vi båda bott i Lidköping, på Eklandagatan i Göteborg och ätit bakelser från Nordpolen, samt någon gång haft tentor i tyska. Även om det i mitt fall var för väääldigt många år sen. Kul! Hälsningar från Maria i München
Förresten skickar jag länken till min huvudsakliga svenska blogg också, och då kan du se ett slott du känner igen: http://prinsessornaskokbok.blogspot.com/
Därifrån kan du f ö gå till min samling av tyska recept ifall det intresserar.