Fortsätt till huvudinnehåll

Semla från Vara

UPPDATERAD!! 11/1

Årets andra semla kommer från konditori Nordpolen i Vara.

Semlan bedöms utifrån följande kriterier: Pris, Bulle, Grädde, Mandelmassa, Totalbedömning.

•Pris: -31kr Semlan kom med transport från Vara med min söta syster.😍❤ Tack! 4P

•Bullen: Bra storlek, luftig men väldigt anonym. Svarta korn av kardemumma men dessvärre väldigt lite smak av dessa. 2P

•Grädde: Vackert spritsad grädde med naturell smak. Grädden är lite hårt vispad  och blir lite grynig när sätter skeden i den. 2P

•Mandelmassa: Nordpolen har inte snålar med mandelmassa! Det är nästan på gränsen till för mycket. Beror det på att semlan är en 'trekantssemla'? Mandelmassan är en finkornig massa där man finner lite större bitar av mandel men sockret dominerar. 3P

•Totalbedömning: 13P Kombinationen av grädden, den något anonyma bullen och de generösa mängden mandelmassa gör att betyget på Nordpolens semla är OK. Att äta den på plats hade nog förhöjt smaken då konditoriet är himla mysigt.

Kommentarer

Miss U sa…
Tyckte Brogyllen var godare tyvärr
Greyerzer sa…
Haha, jag ser att vi har en hel del gemensamt! Egentligen ville jag ju bara hitta priset på Nordpolens semlor, och så kom jag till din trevliga blogg, som jag länkar till här i ett något krystat inlägg: https://schwedischkochen.wordpress.com/2019/03/02/geld-in-semmeln-anlegen/
Men vid närmare påseende så har vi båda bott i Lidköping, på Eklandagatan i Göteborg och ätit bakelser från Nordpolen, samt någon gång haft tentor i tyska. Även om det i mitt fall var för väääldigt många år sen. Kul! Hälsningar från Maria i München

Förresten skickar jag länken till min huvudsakliga svenska blogg också, och då kan du se ett slott du känner igen: http://prinsessornaskokbok.blogspot.com/
Därifrån kan du f ö gå till min samling av tyska recept ifall det intresserar.

Populära inlägg i den här bloggen

Pimpa färdigsoppor

Jodåsåatt.. Lunch på hemmakontoret är inte så avancerat och speciellt inte när man gör som jag och försöker pimpa till helfabrikat så som Keldas soppor. Här nedan ser ni två av mina favoriter för stunden.  Mild Tomatsoppa Spicy Thai Keldas milda tomatsoppa är pimpad med överbliven ölkorv, trötta körsbärstomater, ledsen bladspenat och ett stänk med chiliflakes. Keldas Spicy Thai är proppad med rejält av små bitar av trist broccolistam, överbliven kyckling, slokande koriander och chiliflakes.  Ser ganska ok ut  eller vad tycker ni? Ska också säga att det smakar helt okej map att det är saker som kunde ha hamnat i soporna pga lathet.  Ska erkänna att jag har testat deras sparrissoppa och slängt i överblivna hårdkokta ägg och finhackad rödlök men njaa.. det rekommenderas inte. 😂 Tänker testa svampsoppan inom kort men ser fler möjligheter med tomatsoppan. 

Bobbo

Tror inte att någon har missat min Bobbo-tårta. 😂 Den finns både på Insta och Fejjan och nu även här. Men måste bara säga att jag är grymt stolt över mig själv. Vanligen så brukar jag ha något som stör mig men denna gång lyckades jag. Är stolt som en tupp! Grunden är en prinsesstårta med hemkokt blåbärssylt. Bästa var att mina syskonbarn gillade den. "Knastårta" tyckte mitt äldre syskonbarn glatt och jag tror att lillkillen som fyllde 2år också var nöjd.

Fiskpinnetacos! 😍

Fredagsmys och firande av internationella champagnedagen. Välstekta och knapriga fiskpinnar tillsammans med finriven spetskål, avokado, gurka, sockerärtor, majonnäs, picklad rödlök och en hemgjord mango- och tomatsalsa. Mums!  Till detta blev det en flaska skumpa. En flaska som vi hade fått i present av vänner.